Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petri Ikävalko från Kestävyysurheilu.fi och David Nilsson från Wsportsmedia. FOTO: Wsportsmedia.

Petri Ikävalko från Kestävyysurheilu.fi och David Nilsson från Wsportsmedia. FOTO: Wsportsmedia.

Wsportsmedia förvärvar finska sajten Kestävyysurheilu.fi

Ägandet av Kestävyysurheilu.fi har tagits över av svenska Wsportsmedia genom en affärstransaktion.
Wsportsmedia har fokus på att verka i den internationella idrottsmediebranschen, kring TV-produktion, distribution av mediarättigheter och internationella idrottsevenemang.

Med förvärvet stärker Wsportsmedia sin position på den finska marknaden. Under vintermånaderna når Kestävyysurheilu.fi 100 000 till 180 000 unika läsare per månad.

Kestävyysurheilu.fi har gjort ett bra jobb under nästan tio år. Arbetet fortsätter och jag ser fram emot nya utvecklingssteg. I framtiden kommer fokus att vara mer på längdåkning och skidskytte. Förvärvet passar bra in i vår strategi att satsa resurser på att utöka mediabevakningen kring vintersport med smala skidor, där vi under våren 2020 också förvärvade den svenska ledande webbplatsen langd.se, säger David Nilsson, VD för Wsportsmedia.

– Genom åren har vi samarbetat mycket med Wsportsmedia. Vi har en gemensam vision för framtiden och Wsportsmedia-organisationen är mycket professionell. Med förvärvet har vi en starkare grund för framtiden. Med synergifördelarna kommer vi att kunna erbjuda ännu bättre innehåll till våra läsare och bredare synlighet för våra partners och annonsörer, säger Petri Ikävalko, en av grundarna av Kestävyysurheilu.fi och som kommer att fortsätta driva sajten.

Den mest kända produkten kopplad till Wsportsmedia är Visma Ski Classics, som företaget har grundat och driver.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...