Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ulrika Sterner, ny kommunikationsansvarig inom längdverksamheten. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Ulrika Sterner, ny kommunikationsansvarig inom längdverksamheten. FOTO: Svenska Skidförbundet.

Ulrika Sterner ny kommunikationsansvarig på skidförbundet

Den 5 oktober börjar Ulrika Sterner som ny kommunikationsansvarig för längdverksamheten inom Svenska Skidförbundet.
– Mitt intresse för idrott har alltid varit stort men intresset för längdskidor överrumplade mig när jag gjorde en tjejklassiker för lite mer än tio år sedan. Jag blev ordentligt skidbiten och mycket av min fritid har kommit att kretsa kring sporten sedan dess, berättar Ulrika, som inte bara är en erfaren kommunikatör utan även, sedan i somras, SSF-certifierad skidcoach.

Med lång erfarenhet av kommunikationsarbete i media- och försäkringsbranschen har Ulrika en bred kompetens som kommer bli värdefull i verksamhetens arbete framöver. Ulrika har jobbat med kommunikation i flera ledande roller på tv-kanalen Eurosport och försäkringsbolaget Euro Accident. Närmast kommer hon från chefsnätverket Close.

– Det känns fantastiskt roligt och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina blivande kollegor aktivt få vara med och bidra till sportens fortsatta utveckling på alla nivåer framöver. Jag har så klart mycket att lära men hoppas kunna bidra till att våra svenska skidstjärnor uppmärksammas för sina insatser. Men även att lyfta blicken och sprida ljus på morgondagens skidstjärnor. De som inspirerats av längdlandslagets framgångar och, tack vare många eldsjälars ideella arbete, nu växer upp inom våra föreningar, säger Ulrika.

Ulrika kommer ingå i marknads- och kommunikationsteamet och arbeta nära Lukas Johansson (som fortsätter som content- och pressansvarig) samt förbundets övergripande strategiska kommunikationschef för att stärka längdverksamhetens kommunikation och varumärke.

– En viktig del i Ulrikas arbete framöver är också att skapa förutsättningar för att öka vi-känslan inom Skidsverige genom tydligare kommunikation och fördjupad relation med föreningar och distrikt, säger Malin Westhed, marknadschef inom längdverksamheten på Svenska Skidförbundet.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...