Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Patrik Bauer, till vänster, går in i rollen som Pro Tour Director för Visma Ski Classics. Till höger David Nilsson, VD för Visma Ski Classics och Wsportsmedia. FOTO: Wsportsmedia.

Patrik Bauer, till vänster, går in i rollen som Pro Tour Director för Visma Ski Classics. Till höger David Nilsson, VD för Visma Ski Classics och Wsportsmedia. FOTO: Wsportsmedia.

Patrik Bauer blir Pro Tour Director för Visma Ski Classics

Wsportsmedia har rektryterat Patrik Bauer som Pro Tour Director för Visma Ski Classics.
Patrik har lång erfarenhet från TV-sportsvärlden och har under de senaste 15 åren byggt upp friidrottstouren Diamond League tillsammans med World Athletics.

Bauers roll på Visma Ski Classics kommer att vara att ansvara för TV- och mediaproduktion under Visma Ski Classics Pro Tour.

– Patrik kommer att vara site manager på våra event. Med hans erfarenheter från Diamond League kommer han kunna ge oss nya och viktiga influenser, det känns väldigt spännande. Patrik har också en gedigen erfarenhet från skidsporten med en egen elitkarriär i längdåkning och skidorientering i bakfickan. Det betyder att han kan sporten på djupet, säger Wsportsmedias VD David Nilsson.

Bauer har jobbat med i produktionsbolag och med TV-sport sedan 1995. Från 2001 har han jobbat på IMG. Bolaget förvärvade Golden Leauge 2005 och Patrik var med på resan när man utvecklade touren till Diamond League 2010 och har jobbat med den sedan dess.

– Det känns jättespännande med mitt nya uppdrag som Pro Tour Director för Visma Ski Classics. Jag brinner verkligen för skidsporten eftersom jag tävlat själv. Långloppsåkarna är fantastiska idrottare och värda all uppmärksamhet, säger Patrik Bauer.

Patriks egen skidkarriär innehåller landslagsuppdrag och VM-starter i skidorientering och fina insatser i längdåkning för Domnarvets GoIF. När Patrik studerade vid University of Alaska i USA på 90-talet tog han en tredjeplats i NCAA-finalen. På Vasaloppet blev Patrik som bäst 23:a 1992.

– Långloppsskidåkningens styrka är att de samlar både elit och motionärer. Det är längdåkningens lägereld, med en stark historia och en spännande framtid, säger Bauer.

 

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...