Petter Northug, här i Bruksvallarna i november 2015, har efter fortkörning och droginnehav i somras nu kommit tillbaka i hårdträning igen och flaggar för start i några långlopp. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Northug, här i Bruksvallarna i november 2015, har efter fortkörning och droginnehav i somras nu kommit tillbaka i hårdträning igen och flaggar för start i några långlopp. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Northug tillbaka i hårdträning

Norska Dagbladet skriver att Petter Northug åter tränar hårt och har fått tillbaka suget på skidåkning.
Efter att Northug stoppades av polisen för fortkörning och droginnehav i augusti har han kommit igång och tränat mer och hårdare än tidigare. Kanske får vi se Petter till start på några långlopp till vintern.

Det är norska långloppsesset Joar Thele som berättar för Dagbladet att han sett en ny gnista i Northug den senaste tiden med ett allmänt gott humör, stor träningsglädje.

– Det jag har sett har varit en Petter på gott humör. Han är väldigt närvarande och med en glimt i ögat. Han har haft en tuff period; nu hoppas han få domen och börja avtjäna den. Han har fått distans till det och har fått gnistan tillbaka, säger Thele, långloppsåkare i Team Ragde Eiendom som tränat en del med Northug den senaste tiden.

– Petter har blivit en god vän som jag tränar en del med. Det er viktig för honom att få andra saker att tänka på och skidmiljön är en bra miljö att vara i. Det är också viktigt att ha något att träna mot, berättar Thele vidare för Dagbladet.

Enligt Dagbladet har Northug funderat på att starta ett eget privat långloppslag. Hur det blir med den saken återstår att se men kanske får vi se Northug på start i några långlopp till vintern. Enligt norska medier håller han redan god fart på sina träningspass på rullskidor.

Anders Aukland berättar för Dagbladet att Northug också har tränat en del med Team Ragde Eiendom i höst, bland annat tillsammans med Marit Björgen.

Aukland gläder sig över Northugs förnyade träningsmotivation. 2018 försökte han få Petter till sitt team.

– Det har vi inte pratat om nu. Jag är först och främst glad att han tränar så bra, säger Anders Aukland.

Om Northug gör som Björgen och satsar på allvar mot långlopp och Visma Ski Classics ger det förstås Pro touren än mer uppmärksamhet.

– Det är alltid kul att ha med Petter på träning. Det är inte länge sedan han gick en bra stafettsträcka på NM förra året. Hans form är inte så dålig. Jag vet att han tränar ganska bra och det är mycket glädjande för alla att han vill träna och till och med vill tävla lite, säger Anders Aukland till Dagbladet.

– Jag tror att fler och fler blir intresserade av långlopp och jag tror att vi kommer att få se stora norska och ryska profiler i långloppscirkusen som är under stor tillväxt. Visma Ski Classics kan få ännu fler tittare den kommande säsongen med dessa profiler, tror Aukland.

– Det betyder extremt mycket om vi skulle få med både Northug och Björgen på långloppen. Det skulle göra mycket för intresset. Det blir spännande att se hur det blir, säger Joar Thele.

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.
Peppe Femling fick en mardrömsstart på stafetten i Antholz med tre straffrundor. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Frankrike före Norge – Sverige hopplöst efter

Peppe Femling åkte första sträckan för Sverige på skidskyttestafetten i Antholz och det blev en mardrömsstart. Med tre straffrundor var dagen förstörd för det svenska laget. – Helt bedrövligt. Formen...