Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ssf-neutral-bakgrund-800-476

Skidförbundet skriver till Amanda Lind och Mikael Damberg

I dag skickade Svenska skidförbundet en skrivelse till kultur- och idrottsminister Amanda Lind samt inrikesminister Mikael Damberg.
Brevet handlar om att det behövs anpassningar i gällande begränsningar som är mer relevanta för utomhusidrott. Brevet är signerat av förbundsordförande Karin Mattsson och förbundsdirektör Ola Strömberg.

I brevet skriver Svenska skidförbundet bland annat:

”Under säsongen 2020/2021 arrangerar SSF tillsammans med berörda föreningar sex världscuptävlingar (vc): puckelpist i Idre i december, skicross i Idre,
längdskidor i Ulricehamn och längdskidor i Falun (samtliga i januari), dessutom speedski i Idre och alpint i Åre (båda två i mars). Samtliga dessa tävlingar är av stor strategisk betydelse för såväl SSF som för arrangerande föreningar och aktiva. Vidare är dessa internationella tävlingar viktiga även för de arrangerande orternas besöksnäring, restaurang och handel. Tävlingarna är direkt påverkade av det s.k. inreseförbudet.”

”Utöver ovan nämnda världscuper arrangeras ett stort antal större och mindre tävlingar, där Vasaloppet är den mest kända. Frågan om beräkning av deltagarantal måste skyndsamt hanteras, eftersom arrangörerna varken kommer våga eller kunna planera för genomförande av sina evenemang.!

”Ordningslagen och ”50-gränsen”. Svenska Skidförbundet bedriver uteslutande idrott som sker utomhus, inte sällan över stora ytor och/eller vidsträckta spår i skogen. Tillämpningen av ordningslagen i dessa sammanhang, med tillhörande begränsning i antal, får stora konsekvenser för våra grenar på ett sätt som aldrig kan ha varit avsikten med lagstiftningen.”aa

”Deltagarantal i motionstävlingar. Svenska Skidförbundet vill även påtala det orimliga i att tävlande, även när de är utspridda över ytor som omfattar åtskilliga hektar och i spår som kan vara flera mil långa, räknas in i denna ”50-gräns” (något som inte gäller vid slutna arenor där antalet deltagare kan överstiga 50 personer).”

Brevet i sin helhet finns att läsa här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...