Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

team_curira_20_21

Pichler-träning ska höja Vasaloppsfemman Klas nivå ytterligare

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI. Idag är det dags för Team Curira. Det är Team Igne som byter namn och fortsätter satsa hårt mot toppen.
– Målsättningen är att fortsätta höja nivån. Vi satsar hårt i träningen och hoppas kunna höja oss ytterligare, säger Vasaloppsfemman Klas Nilsson och syftar på sig själv och sina teamkompisar Johan Lövgren och Niklas Henriksson.

Trion avslutade säsongen med starka insatser på Vasaloppet. Klas blev femma, hans bästa lopp i karriären. Johan blev 15:e och Niklas 19:e, också deras bästa placeringar i Vasaloppet.

Under förra säsongen hade teamet trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink som teamchef. Nu är inte Jörgen kvar längre.

– Vi trivdes bra tillsammans med Jörgen men nu har han valt att satsa mer på sin egen verksamhet med läger och träningsrådgivning. Men vi fortsätter med samma filosofi i träningen.

Klas själv har numera Wolfgang Pichler som personlig tränare och på teamets läger tränar alla enligt Pichlers upplägg. Det innebär bland annat långa och tuffa intervallpass på runt två timmar.

– Först tyckte vi det var ganska extremt men nu fungerar det. Vi satsar hårt och vågar ta steg i träningen. Vi får inte bli bekväma. Det får bära eller brista, fastslår Klas.

En glad Klas Nilsson efter femteplatsen på Vasaloppet i vintras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.En glad Klas Nilsson efter femteplatsen på Vasaloppet i vintras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Wolfgang Pichler drabbades som bekant nyligen av hjärtproblem och ligger på sjukhus i Tyskland.

– Det är tråkigt. Jag har hört att det är lite bättre med honom nu men jag har ingen mer information i dagsläget, berättar Klas.

På damsidan sker förändringar i Team Curira. Sofia Lindberg satsar vidare på egen hand utanför teamet med Vasaloppet som mål. Istället har man rekryterat två unga tjejer; Saga Nilsson 18 år gammal och Elin Henriksson, endast 17 år gammal. Båda från Skellefteå.

– Det är en lokal satsning och en satsning för framtiden. Just nu fokuserar de mer på kortare distanser men vi kan ge dem en bra skolning i stakning och vilken träning som krävs för långlopp, säger Klas.

Här finns presentationen av Team Curira på vismaskiclassics.com.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...