Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nästa höst kommer vi få en sen fem timmars SVT-dokumentär om längdlandslaget. Stina Nilsson, längst till vänster blir ju inte med men Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer vi få se på riktigt nära håll. FOTO: Johan Trygg/Lä

Nästa höst kommer vi få en sen fem timmars SVT-dokumentär om längdlandslaget. Stina Nilsson, längst till vänster blir ju inte med men Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer vi få se på riktigt nära håll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SVT spelar in fem timmars dokumentär med längdlandslaget

Ett filmteam kommer att skugga längdlandslaget den stundande VM-vintern. Det ska utmynna i en fem timmar lång dokumentärserie om längdlandslaget om längdlandslaget i SVT.
– Det här blir historien om vad som egentligen hände, säger programchefen Christina Hill till SportExpressen.

SportExpressen skriver på fredagen att arbetet med dokumentären om det svenska längdlandslaget redan inletts.

– Det stämmer. Vi börjar egentligen filma nu och planen är att vi ska följa skidlandslaget fram mot VM i Oberstdorf, säger Hill till SportExpressen.

Längdlandslaget släpper in filmteamet från SVT bakom kulisserna.

– Tanken är väl att få dem att komma så nära som möjligt, säger Lukas Johansson som är pressansvarig för landslaget.

– De har redan varit med ett tag och lärt känna gänget, så är väl det ett steg för att ta sig ännu närmre. Samtidigt kommer jag också förse dem med lite film i de situationer där åkarna kanske inte är bekväma med att journalister är med, men tycker det är okej att jag filmar och bistår SVT med lite material, berättar Lukas Johansson vidare för SportExpressen.

I nuläget är planen att dokumentären ska sändas tidigt hösten 2021.

Senaste nyheterna

Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...
pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.