Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nästa höst kommer vi få en sen fem timmars SVT-dokumentär om längdlandslaget. Stina Nilsson, längst till vänster blir ju inte med men Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer vi få se på riktigt nära håll. FOTO: Johan Trygg/Lä

Nästa höst kommer vi få en sen fem timmars SVT-dokumentär om längdlandslaget. Stina Nilsson, längst till vänster blir ju inte med men Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer vi få se på riktigt nära håll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SVT spelar in fem timmars dokumentär med längdlandslaget

Ett filmteam kommer att skugga längdlandslaget den stundande VM-vintern. Det ska utmynna i en fem timmar lång dokumentärserie om längdlandslaget om längdlandslaget i SVT.
– Det här blir historien om vad som egentligen hände, säger programchefen Christina Hill till SportExpressen.

SportExpressen skriver på fredagen att arbetet med dokumentären om det svenska längdlandslaget redan inletts.

– Det stämmer. Vi börjar egentligen filma nu och planen är att vi ska följa skidlandslaget fram mot VM i Oberstdorf, säger Hill till SportExpressen.

Längdlandslaget släpper in filmteamet från SVT bakom kulisserna.

– Tanken är väl att få dem att komma så nära som möjligt, säger Lukas Johansson som är pressansvarig för landslaget.

– De har redan varit med ett tag och lärt känna gänget, så är väl det ett steg för att ta sig ännu närmre. Samtidigt kommer jag också förse dem med lite film i de situationer där åkarna kanske inte är bekväma med att journalister är med, men tycker det är okej att jag filmar och bistår SVT med lite material, berättar Lukas Johansson vidare för SportExpressen.

I nuläget är planen att dokumentären ska sändas tidigt hösten 2021.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.