Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Det blir ingens Skandinavisk cup i Piteå 11-13 december. Tävlingarna kommer endast att innefatta Volkswagen Cup. FOTO: Piteå skidallians.

Det blir ingens Skandinavisk cup i Piteå 11-13 december. Tävlingarna kommer endast att innefatta Volkswagen Cup. FOTO: Piteå skidallians.

Ingen Skandinavisk Cup i Piteå men Volkswagen Cup genomförs som planerat

Efter samråd med Svenska skidförbundet och den lokala medicinska myndigheten har Piteå Skidallians har beslutat att inte genomföra Skandinaviska Cupen i Piteå den 11-13 december. Tävlingarna i Piteå kommer därmed endast innefatta Volkswagen Cup.

Den första deltävlingen i den nationella svenska cupen Volkswagen cup blir utan Skandinaviska cupen. Beslutet fattas efter noggrann utvärdering från alla intressenter och för att skydda idrottare och tränare i den rådande situationen. Målet är nu att organisera en bra nationell tävlingshelg som är säker för alla deltagare.

Förutsatt att ingen annan arrangör räcker upp handen och tar över ansvaret för denna tävlingshelg utgår denna tävling, och årets första Skandinavisk Cup-tävling genomförs i norska Lygna den 8-10 januari 2021.

Senaste nyheterna

William Poromaa är förhoppningsfull inför starten på världscupen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Poromaa känner stigande form

William Poromaa är redo för att ge allt när världscupen drar igång med minitour i Ruka, Finland i morgon. På fredagens sprint vill ha få en bra känsla för att kunna leverera bra insatser på distanslo...
Det blev en snabb vändning i läget med karantän för det norska laget Ruka. Nu är man ur karantän och tillåts tävla i världscuppremiären sedan tränare Eirik Myhr Nossum konstaterats frisk. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Nytt besked: norske tränarens kontrollprov negativt

På torsdagsmorgonen kom beskedet att norske tränaren Eirik Myhr Nossum testats positivt för coronaviruset vid ankomst till Ruka. Nu visar ett kontrollprov att Nossum är frisk och de norska åkarna kan ...