Det blir ingens Skandinavisk cup i Piteå 11-13 december. Tävlingarna kommer endast att innefatta Volkswagen Cup. FOTO: Piteå skidallians.

Det blir ingens Skandinavisk cup i Piteå 11-13 december. Tävlingarna kommer endast att innefatta Volkswagen Cup. FOTO: Piteå skidallians.

Ingen Skandinavisk Cup i Piteå men Volkswagen Cup genomförs som planerat

Efter samråd med Svenska skidförbundet och den lokala medicinska myndigheten har Piteå Skidallians har beslutat att inte genomföra Skandinaviska Cupen i Piteå den 11-13 december. Tävlingarna i Piteå kommer därmed endast innefatta Volkswagen Cup.

Den första deltävlingen i den nationella svenska cupen Volkswagen cup blir utan Skandinaviska cupen. Beslutet fattas efter noggrann utvärdering från alla intressenter och för att skydda idrottare och tränare i den rådande situationen. Målet är nu att organisera en bra nationell tävlingshelg som är säker för alla deltagare.

Förutsatt att ingen annan arrangör räcker upp handen och tar över ansvaret för denna tävlingshelg utgår denna tävling, och årets första Skandinavisk Cup-tävling genomförs i norska Lygna den 8-10 januari 2021.

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.