Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team.
I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom norska Team Ragde Eiendom. Ska det svartvita gänget gå hela vägen i vinter och bryta den norska segerraden?
– Vi vill utveckla åkarna och teamet hela tiden. Lagtävlingen är alltid viktig och spännande och vill visa hur bra vi är där, säger teamchefen Anton Järnberg.

Det är elfte säsongen av Visma Ski Classics som väntar i vinter. I lagtävlingen har det alltid blivit seger för norska team. I vinter kan det bli Lager 157 Ski Team som ändrar på det.

Förra säsongen vann Britta Johansson Norgren totalen för femte året i rad. Marcus Johansson var bästa icke norrman i herrklassen som sexa och tog sina första pallplatser. Emil Persson skrällde med två individuella segrar men tappade ungdomstävlingen till Team Ramuddens Max Novak och blev tvåa. Andreas Holmberg var tvåa i bergspristävlingen.

Försäsongen för Lager 157 Ski Team har inte påverkats särskilt mycket av det rådande världsläget.

– Det är egentligen bara de stora rullskidtävlingarna Klarälvsloppet och Alliansloppet som försvunnit från planeringen men vi har genomfört några egna race istället. Så vi har kunnat förbereda oss som vi vill. Vi har haft en jättebra försäsong. Visst, det är några skador på några åkare, men det är det varje år. Det är inget som stressar oss, berättar Järnberg.

Anton Karlsson är tillbaka efter ryggoperation som stoppade honom från att tävla under förra vintern. Anton som vann sprinttävlingen totalt båda säsongerna innan.

– Ja, med Anton blir vi både bredare och får mer spets. Det blir som ett nyförvärv. Även Elin (Mohlin) är mycket starkare nu är i fjol. Jämför vi teamet för ett år sedan och nu så är vi bättre, menar Järnberg.

– Jag vill alltid att vi ska tävla som ett lag. Det är grunden till att det ska gå riktigt bra. Vi måste hitta roller till alla. Alla åkare har höga ambitioner men vi kommer att hamna i lägen där man får åka för en annan åkare, konstaterar Järnberg.

Järnberg har ett rutinerat team att jobba med som nu också kompletterats av ett oprövat kort i 20 år gamla Karolina Hedenström.

– Det är tufft att komma in på den här nivån i den åldern. Hon får bygga för framtiden, det är ingen stress. Hon kommer att åka några av loppen i år.

Visma Ski Classics nyhet med Grand Classics, där den som vinner de fyra stora loppen; Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet och Birkebeinerrennet, tar hem en Grand Slam är något som Järnberg kommer ge extra krydda åt säsong XI.

– Det märks att åkarna går igång på det här. Det är bra att alla lopp inte är lika mycket värda. Att vi har de här monumenten, avslutar Lager 157 Ski Teams teamchef.

Här finns presentationen av Lager 157 Ski Team på vismaskiclassics.com

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.