Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

fiskod_illu

Rovaniemi tar över Piteås arrangemang av Skandinaviska cupen

Starten på Skandinaviska cupen skulle ha arrangerats i Piteå men nyligen meddelades att tävlingarna i Piteå endast kommer innefatta Volkswagen Cup. Nu är det däremot klart att det blir Skandinavisk cup den 12-13 december. Ny arrangör är Rovaniemi i norra Finland.

Ursprungligen skulle Skandinaviska cupens öppningshelg innehållit tre tävlingsdagar men nu förkortas programmet till två dagar. Lördag 12 december blir det sprint i fri stil och söndag 13 december väntar 10/15 kilometer i fri stil

– Vi är glada att vi kan arrangera dessa tävlingar i Finland. Beslutet fattades på ett snabbt möte och vi kommer att informera mer om tävlingshelgen lite hela senare, säger Hannu Koivusalo, Finlands skidförbunds tävlingschef, i ett pressmeddelande.

Rovaniemi Scandinavia Cup är ett viktigt tillskott till den inhemska tävlingskalendern.

– Vi är glada att Ounasvaara Ski Club tillsammans med Santasport kunde ta arrangemanget med så kort varsel, säger Ismo Hämäläinen, VD finska skidförbundet.

Den nuvarande situationen med coronapandemin ger upphov till särskilda arrangemang för tävlingsevenemang.

– Vår målsättning är att organisera hälsosäkra tävlingar med hänsyn till den aktuella situationen. Santasport har redan skapat en så kallad lagbubbla för aktiva och ledare som kommer till världscupen i Ruka. Med systemet skyddar vi också lokalbefolkningen och säkerställer testning av de som anländer till Finland, säger Eero Hietanen.

Tävlingshelgen i Scandinavia Cup kommer att genomföras enligt samma principer som världscupen i Ruka. Ounasvaara Ski Club och Santasport kommer att informera mer om evenemanget de kommande dagarna.

Senaste nyheterna

Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...
pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.