Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

William Poromaa och Frida Karlsson hade bäst fart på landslagets träningsrace i Vålådalen idag. FOTO: Instagram/skiteamswexc.

William Poromaa och Frida Karlsson hade bäst fart på landslagets träningsrace i Vålådalen idag. FOTO: Instagram/skiteamswexc.

William Poromaa och Frida Karlsson snabbast på träningsrace

Idag körde landslaget träningsrace över 10 och 15 kilometer i fri stil i Vålådalen. Snabbast var samboparet William Poromaa, Åsarna IK och Frida Karlsson, Sollefteå skidor.
– Ett bra race under lite tuffa förhållanden, säger landslagschefen Anders Byström på Instagram.

Landslaget brukar inte berätta om resultat från träningsrace men idag så berättar Anders Byström på skiteamswexc, officiellt Instagramkonto för Svenska skidförbundets längdverksamhet, att det var William Poromaa som var snabbast bland herrarna och Frida Karlsson hade bäst tid bland damerna.

– Det var ganska tuffa förhållande eftersom det är mjukt och lite sörjigt i spåret. Det var ett bra lopp. Jag känner av i halsen nu att jag stått och skrikit längs banan, säger Byström.

Det är nu bara tre veckor kvar till den officiella säsongspremiären i Bruksvallarna och åkarna håller förstås på att vässa tempot. Ytterligare en vecka senare är det dags för världscuppremiär i Ruka, Finland.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.