William Poromaa och Frida Karlsson hade bäst fart på landslagets träningsrace i Vålådalen idag. FOTO: Instagram/skiteamswexc.

William Poromaa och Frida Karlsson hade bäst fart på landslagets träningsrace i Vålådalen idag. FOTO: Instagram/skiteamswexc.

William Poromaa och Frida Karlsson snabbast på träningsrace

Idag körde landslaget träningsrace över 10 och 15 kilometer i fri stil i Vålådalen. Snabbast var samboparet William Poromaa, Åsarna IK och Frida Karlsson, Sollefteå skidor.
– Ett bra race under lite tuffa förhållanden, säger landslagschefen Anders Byström på Instagram.

Landslaget brukar inte berätta om resultat från träningsrace men idag så berättar Anders Byström på skiteamswexc, officiellt Instagramkonto för Svenska skidförbundets längdverksamhet, att det var William Poromaa som var snabbast bland herrarna och Frida Karlsson hade bäst tid bland damerna.

– Det var ganska tuffa förhållande eftersom det är mjukt och lite sörjigt i spåret. Det var ett bra lopp. Jag känner av i halsen nu att jag stått och skrikit längs banan, säger Byström.

Det är nu bara tre veckor kvar till den officiella säsongspremiären i Bruksvallarna och åkarna håller förstås på att vässa tempot. Ytterligare en vecka senare är det dags för världscuppremiär i Ruka, Finland.

Senaste nyheterna

Oskar Kardin och Jenny Larsson tog imponerade segerar på Engadin La Diagonela. FOTO: Nordic focus/Björn Reichert.

Solosegrar för både Jenny Larsson och Oskar Kardin på La Diagonela

Säsongens första Visma Ski Classics-lopp, Engadin La Diagonela, såg två vinnare från Sverige. Jenny Larsson, Team Ramudden och Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom vann båda efter imponerande soloutbrytn...
startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...