Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää, Hedda Bångman, Morten Eide Pedersen och Linn Sömskar från långloppslaget Team Nordic Ahtlete kommer att tävla i kläder och glasögon från Northug.

Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää, Hedda Bångman, Morten Eide Pedersen och Linn Sömskar från långloppslaget Team Nordic Ahtlete kommer att tävla i kläder och glasögon från Northug.

Northug gör storsatsning på långlopp

Det nya långdistanslaget Team Nordic Athlete, med de svenska åkarna Linn Sömskar och Hedda Bångman, inleder ett långsiktigt samarbete med varumärket Northug för både kläder och sportglasögon.
Tillsammans vill de göra att långloppsskidåkning och Visma Ski Classics syns mer och blir ännu viktigare.
En fråga är förstås också om Petter Northug själv kommer att synas i långloppspåren i vinter. Enligt uppgift så tränar ju Petter åter mycket hårt.

Team Nordic Athlete, som grundades våren 2020, består idag av sju åkare från Norge, Sverige och Finland: Morten Eide Pedersen, Linn Sömskar, Hedda Bångman, Viktor Mäenpää, Hannes Mäenpää, Hans Mäenpää och Niko Koskela.

Teamet vill skapa en plattform för samarbete över de nordiska gränserna. Nu får de också varumärket Northug med på tåget.

─ Under de senaste åren har långlopp fått en solid position inom längdskidåkningen och är en gren som engagerar brett. Vi tror att intresset kommer att fortsätta öka och locka allt starkare skidåkare och profiler. Team Nordic Athlete har en starkt stall som representerar de nordiska länderna med både erfarenhet och talang. Vi tror att de med vårt stöd kommer att utvecklas till att bli en av de ledande Pro Teamen inom långlopp, säger Jon Inge Gullikstad från Northug.

Samarbetet mellan Team Nordic Ahtlete och Northug är tänkt att vara långsiktigt. Sportchefen i Team Nordic Athlete, Espen Trældal tycker att det är en bra match mellan Northug och hans eget lag.

─ Genom Northug får vi tillgång till viktig förstklassig utrustning förutom ökad kompetens. Men det viktigaste för oss är att vi får en partner som inte bara vill lyfta oss som ett team utan också vill bidra till att lyfta långloppsskidåkningen. Även om långlopp på skidor blir allt populärare tror vi båda att mycket återstår att göra. Vi är helt enkelt stolta över att representera varumärket Northug, säger Trældal.

Teamet har stora ambitioner på egen hand och målet är att tävla om den gula mästarvästen och minst sex till åtta pallplatser under den kommande säsongen.

– Att ha atleter från både Finland, Norge och Sverige är en medveten strategi som ger oss extra styrka. Vi lär oss otroligt mycket av varandra och kan få det bästa från varje nation och dessutom förfina kunskap över landets gränser, fortsätter Trældal.

Företaget Northug samarbetar redan med ett stort antal längdåkningsprofiler med sina sportglasögon. Bland dessa märks Frida Karlsson och norska åkare som Helene Fossesholm, och Maiken Caspersen Falla. Calle Halfvarsson och Anders Aukland är också bland dem du kommer att se med sportglasögon från Northug.

─ Längdåkning är naturligt nog i kärnan i vår verksamhet, även om vi satsar bredare än så. Långlopp som gren passar varumärket Northug mycket bra. Team Nordic Athlete passar med andra ord som hand i handske för oss, för att de är nordiska som vi, representerar styrka och är fokuserade och målinriktade, avslutar Gullikstad.

Då återstår förstås den givna frågan. Kommer mannen bakom varumärket, Petter Northug själv, att synas i långloppspåren i vinter. Enligt uppgift så tränar ju Petter åter mycket hårt. Kan han själv bli en del av Team Nordic Athlete? Kommer han dyka upp i något annat långloppslag? Det får tiden utvisa.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...