Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den förre landslagstränaren Joakim Abrahamsson är verksamhetsledare för elitidrott på Luleå tekniska universitet. FOTO: Simon Eliasson/Luleå tekniska universitet.

Den förre landslagstränaren Joakim Abrahamsson är verksamhetsledare för elitidrott på Luleå tekniska universitet. FOTO: Simon Eliasson/Luleå tekniska universitet.

Abrahamsson berättar om elitidrottssatsningen på Luleå tekniska universitet

Gemensamma träningar varje dag, sparring med landslagsåkare och ett ökande antal idrottare från flera sporter.
I filmen nedan berättar verksamhetsledaren Joakim Abrahamsson, den förre landslagstränaren, om vad som är på gång inom Luleå tekniska universitets elitidrottssatsning.

Från och med i år är Luleå tekniska universitet utsett till elitidrottsvänligt lärosäte av Riksidrottsförbundet. Det innebär att elitidrottande studenter får stöd för att underlätta en investering i dubbla karriärer – studier och idrott.

Universitetet gör också en särskild satsning på en elitmiljö för längdskidor, skidorientering och skidskytte, där tidigare förbundskaptenen för längdskidlandslaget Joakim Abrahamsson fungerar som tränare, vid sidan av sitt uppdrag som ledare för hela elitidrottsverksamheten.

I nuläget har Luleå tekniska universitet över 20 hårdsatsande dubbla karriärer-studenter, fördelat på åtta olika idrotter (individuella och lag) och på ett stort antal utbildningar, däribland till civilingenjör, fysioterapeut, hälsovägledare, lärare och ekonom.

Mer info på: www.ltu.se/elitidrott

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.