Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den förre landslagstränaren Joakim Abrahamsson är verksamhetsledare för elitidrott på Luleå tekniska universitet. FOTO: Simon Eliasson/Luleå tekniska universitet.

Den förre landslagstränaren Joakim Abrahamsson är verksamhetsledare för elitidrott på Luleå tekniska universitet. FOTO: Simon Eliasson/Luleå tekniska universitet.

Abrahamsson berättar om elitidrottssatsningen på Luleå tekniska universitet

Gemensamma träningar varje dag, sparring med landslagsåkare och ett ökande antal idrottare från flera sporter.
I filmen nedan berättar verksamhetsledaren Joakim Abrahamsson, den förre landslagstränaren, om vad som är på gång inom Luleå tekniska universitets elitidrottssatsning.

Från och med i år är Luleå tekniska universitet utsett till elitidrottsvänligt lärosäte av Riksidrottsförbundet. Det innebär att elitidrottande studenter får stöd för att underlätta en investering i dubbla karriärer – studier och idrott.

Universitetet gör också en särskild satsning på en elitmiljö för längdskidor, skidorientering och skidskytte, där tidigare förbundskaptenen för längdskidlandslaget Joakim Abrahamsson fungerar som tränare, vid sidan av sitt uppdrag som ledare för hela elitidrottsverksamheten.

I nuläget har Luleå tekniska universitet över 20 hårdsatsande dubbla karriärer-studenter, fördelat på åtta olika idrotter (individuella och lag) och på ett stort antal utbildningar, däribland till civilingenjör, fysioterapeut, hälsovägledare, lärare och ekonom.

Mer info på: www.ltu.se/elitidrott

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...