Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Den förre landslagstränaren Joakim Abrahamsson är verksamhetsledare för elitidrott på Luleå tekniska universitet. FOTO: Simon Eliasson/Luleå tekniska universitet.

Den förre landslagstränaren Joakim Abrahamsson är verksamhetsledare för elitidrott på Luleå tekniska universitet. FOTO: Simon Eliasson/Luleå tekniska universitet.

Abrahamsson berättar om elitidrottssatsningen på Luleå tekniska universitet

Gemensamma träningar varje dag, sparring med landslagsåkare och ett ökande antal idrottare från flera sporter.
I filmen nedan berättar verksamhetsledaren Joakim Abrahamsson, den förre landslagstränaren, om vad som är på gång inom Luleå tekniska universitets elitidrottssatsning.

Från och med i år är Luleå tekniska universitet utsett till elitidrottsvänligt lärosäte av Riksidrottsförbundet. Det innebär att elitidrottande studenter får stöd för att underlätta en investering i dubbla karriärer – studier och idrott.

Universitetet gör också en särskild satsning på en elitmiljö för längdskidor, skidorientering och skidskytte, där tidigare förbundskaptenen för längdskidlandslaget Joakim Abrahamsson fungerar som tränare, vid sidan av sitt uppdrag som ledare för hela elitidrottsverksamheten.

I nuläget har Luleå tekniska universitet över 20 hårdsatsande dubbla karriärer-studenter, fördelat på åtta olika idrotter (individuella och lag) och på ett stort antal utbildningar, däribland till civilingenjör, fysioterapeut, hälsovägledare, lärare och ekonom.

Mer info på: www.ltu.se/elitidrott

Senaste nyheterna

Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...
pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.