Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

100 damer och 150 herrar tillåts starta på Sverigepremiären i Bruksvallarna. FOTO: Jocke Lagercrantz.

100 damer och 150 herrar tillåts starta på Sverigepremiären i Bruksvallarna. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Bruksvallsloppet genomförs med 100 damer och 150 herrar

Om två veckor genomförs Sverigepremiären i Bruksvallarna med tv-sändning under tre dagar.
– Det blir en elittävling med de bästa på plats, vi har begränsat antalet startande till 100 damer och 150 herrar per tävlingsdag, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Arrangören i västra Härjedalen har under de senaste veckorna arbetat intensivt med en riskbedömning och åtgärdsplan för Bruksvallsloppet och under torsdagen öppnades anmälan.

– Vi har haft en nära dialog med myndigheterna och genomfört en rad åtgärder för att detta ska bli ett säkert och bra slutet evenemang, säger Mikaela Sundbaum.

Publik kommer inte att tillåtas, juniorklasserna är strukna, tävlingsområdet kommer att vara avspärrat och indelat i zoner och ingen servering kommer att ske på arenan, är några av de förutsättningar som kommer att gälla den 20-22 november i Bruksvallarna.

Utländska åkare tillåts enligt ett kvotsystem framtaget tillsammans med Svenska Skidförbundet. Juniorer kommer att få kliva upp i seniorklass och rankas in efter FIS-punkter.

Vad gäller snötillgången har inte arrangörerna haft vädergudarna med sig, men tävlingsledare Mikaela Sundbaum känner ingen oro:
– Den snö som ligger utlagd har vi lagt väldigt tjock så den kommer att klara sig och vi har medvetet sparat snö för att kunna köra ut mer ifall vi inte får fler sprutnätter. En eller två nätter till med kalla grader behövs för att säkra 5 kilometers slingan, annars genomförs tävlingarna på 3,3 kilometer.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...