100 damer och 150 herrar tillåts starta på Sverigepremiären i Bruksvallarna. FOTO: Jocke Lagercrantz.

100 damer och 150 herrar tillåts starta på Sverigepremiären i Bruksvallarna. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Bruksvallsloppet genomförs med 100 damer och 150 herrar

Om två veckor genomförs Sverigepremiären i Bruksvallarna med tv-sändning under tre dagar.
– Det blir en elittävling med de bästa på plats, vi har begränsat antalet startande till 100 damer och 150 herrar per tävlingsdag, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum.

Arrangören i västra Härjedalen har under de senaste veckorna arbetat intensivt med en riskbedömning och åtgärdsplan för Bruksvallsloppet och under torsdagen öppnades anmälan.

– Vi har haft en nära dialog med myndigheterna och genomfört en rad åtgärder för att detta ska bli ett säkert och bra slutet evenemang, säger Mikaela Sundbaum.

Publik kommer inte att tillåtas, juniorklasserna är strukna, tävlingsområdet kommer att vara avspärrat och indelat i zoner och ingen servering kommer att ske på arenan, är några av de förutsättningar som kommer att gälla den 20-22 november i Bruksvallarna.

Utländska åkare tillåts enligt ett kvotsystem framtaget tillsammans med Svenska Skidförbundet. Juniorer kommer att få kliva upp i seniorklass och rankas in efter FIS-punkter.

Vad gäller snötillgången har inte arrangörerna haft vädergudarna med sig, men tävlingsledare Mikaela Sundbaum känner ingen oro:
– Den snö som ligger utlagd har vi lagt väldigt tjock så den kommer att klara sig och vi har medvetet sparat snö för att kunna köra ut mer ifall vi inte får fler sprutnätter. En eller två nätter till med kalla grader behövs för att säkra 5 kilometers slingan, annars genomförs tävlingarna på 3,3 kilometer.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...