Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I år blir det en tävlingsdag för Björnjakten i Älvdalen. FOTO: Älvdalens IF Skidor.

I år blir det en tävlingsdag för Björnjakten i Älvdalen. FOTO: Älvdalens IF Skidor.

Björnjakten körs i begränsad upplaga

Älvdalens IF Skidor kommer att arrangera Björnjakten i december 2020 – men det kommer att bli i en annan form än vanligt. Det har tävlingsledningen nu beslutat.

I samråd med Smittskydd Dalarna har Älvdalens IF SK beslutat att inte köra Björnjakten 2020 på traditionellt vis som en nationell två-dagarstävling. Det blir i stället en tävlingsdag, lördag 5 december.

Tävlingen anpassas också med bland annat en maxgräns för antalet deltagare och enbart för klubben, kretsen eller som mest distriktet, det vill säga Dalarna. Orsaken är förstås Covid-19.

– Det har varit ett svårt beslut att ta, men det är ändå självklart att följa myndigheternas rekommendationer, säger Dan Eriksson, tävlingsledare för Björnjakten.

Föreningen har följt Svenska skidförbundets riktlinjer och även fört dialog med Smittskyddsenheten på Region Dalarna, Älvdalens kommun och polisen.

– Vi har diskuterat olika varianter och kommit fram till att vi ska arrangera en tävling, även om vi måste göra det i en annan form för att följa de rekommendationer som finns, säger Dan Eriksson.

Det kommer mer information längre fram, men det rådande läget kan göra att det blir snabba ändringar.

– Vi förstår att många vill ha tydlig information, men vi kommer att behöva ha en fortsatt dialog med myndigheter om hur läget är när vi närmar oss tävlingsdagen. Vi hoppas på förståelse för detta, säger Dan Eriksson.

Björnjakten är en av landets största skidtävlingar som vanligtvis samlar runt 500 deltagare från olika orter. För många en start på skidsäsongen. Tävlingsledare Dan Eriksson blickar framåt.

– Det blir en mindre tävling i år och så siktar vi på att vi kan bjuda in både nationellt och internationellt nästa år. Vi hoppas att vi kan bjuda på en riktigt fin skidhelg för alla som vill då igen.

Mer info kommer på Älvdalens IF Skidors hemsida här.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...