Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
21-22 november arrangeras det ungdomstävlingar i skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö. FOTO: Håkan Wike.

21-22 november arrangeras det ungdomstävlingar i skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö. FOTO: Håkan Wike.

Ungdomstävlingar inomhus i Gällö 21-22 november

Vintern ser ut att dröja i största delen av landet. Som ungdomsskidåkare finns ändå en tävlingshelg att se fram emot redan om två veckor.
I skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö arrangeras då två tävlingsdagar för ungdomsklasser.
– Det här blir vårt första bidrag till att erbjuda ett tävlingstillfälle för ungdomar, säger Jerry Ahrlin som är sportchef hos Mid Sweden 365.

Samma helg som den svenska eliten startar säsongen i Bruksvallarna så får ungdomar chansen att tävla. I skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö arrangeras då två tävlingdagar för ungdomar. Det blir klasser från 11-12 till 15-16. På lördagen är det sprint i fri stil och på söndagen distanstävlingar, också då gäller fri stil.

– Först var tanken att också ha juniorklasser men när seniorklasserna i Bruksvallarna öppnades för att juniorer också fick anmäla sig så valde vi att fokusera på ungdomarna här i Gällö, säger Jerry Ahrlin.

– Det är viktigt att göra det vi kan för att skapa tävlingstillfällen den här vintern. Det här blir vårat första bidrag. Den kan bli fler framöver, fortsätter Jerry.

För att minimera riskerna kring Covid-19 så gäller förstås en del anpassningar av under tävlingshelgen. Bland annat ber man alla föreningar att minimera antalet medföljande och max antal startande per klass blir 30 åkare.

– Vi har som ”stängd arena” möjligheten att erbjuda trygga och anpassade tävlingar, säger Karin Gydemo Grahnlöf från Mid Sweden 365.

Inbjudan till tävlingen finns här.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...