21-22 november arrangeras det ungdomstävlingar i skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö. FOTO: Håkan Wike.

21-22 november arrangeras det ungdomstävlingar i skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö. FOTO: Håkan Wike.

Ungdomstävlingar inomhus i Gällö 21-22 november

Vintern ser ut att dröja i största delen av landet. Som ungdomsskidåkare finns ändå en tävlingshelg att se fram emot redan om två veckor.
I skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö arrangeras då två tävlingsdagar för ungdomsklasser.
– Det här blir vårt första bidrag till att erbjuda ett tävlingstillfälle för ungdomar, säger Jerry Ahrlin som är sportchef hos Mid Sweden 365.

Samma helg som den svenska eliten startar säsongen i Bruksvallarna så får ungdomar chansen att tävla. I skidtunneln Mid Sweden 365 i Gällö arrangeras då två tävlingdagar för ungdomar. Det blir klasser från 11-12 till 15-16. På lördagen är det sprint i fri stil och på söndagen distanstävlingar, också då gäller fri stil.

– Först var tanken att också ha juniorklasser men när seniorklasserna i Bruksvallarna öppnades för att juniorer också fick anmäla sig så valde vi att fokusera på ungdomarna här i Gällö, säger Jerry Ahrlin.

– Det är viktigt att göra det vi kan för att skapa tävlingstillfällen den här vintern. Det här blir vårat första bidrag. Den kan bli fler framöver, fortsätter Jerry.

För att minimera riskerna kring Covid-19 så gäller förstås en del anpassningar av under tävlingshelgen. Bland annat ber man alla föreningar att minimera antalet medföljande och max antal startande per klass blir 30 åkare.

– Vi har som ”stängd arena” möjligheten att erbjuda trygga och anpassade tävlingar, säger Karin Gydemo Grahnlöf från Mid Sweden 365.

Inbjudan till tävlingen finns här.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...