Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På lördag och söndag gör Stina Nilsson sina första tävlingar som skidskytt. Många lär bänka sig hemma i TV-soffan för att kolla hur det går för Stina som vi ser här tillsammans med några av kompisarna i skidskyttelandslaget. FOTO: Daniel Eri

På lördag och söndag gör Stina Nilsson sina första tävlingar som skidskytt. Många lär bänka sig hemma i TV-soffan för att kolla hur det går för Stina som vi ser här tillsammans med några av kompisarna i skidskyttelandslaget. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Stina Nilsson rakt in i hetluften på Idre Fjäll

På lördag och söndag är det Sverigepremiär i skidskytte på Idre Fjäll.
Det blir tävlingspremiär för Stina Nilsson och hon får inte bara möte de svenska stjärnorna utan även Marketa Davidova, Tjeckien och Paulina Fialkova, Slovakien kommer till start.
Tävlingarna sänds i SVT och lär locka många att bänka sig hemma i TV-soffan.

Många är det som undrar hur Stina Nilsson kommer att stå sig mot världseliten i skidskytte. Den stora frågan är förstås hur Stina kommer prestera på skjutvallen. Att det kommer gå undan i spåret kan vi räkna med.

Hur ska Stina klara skyttet? Det är den stora frågan. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.Hur ska Stina klara skyttet? Det är den stora frågan. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Motståndet blir det allra bästa. Förutom de svenska stjärnorna med Hanna Öberg i spetsen så gästa tävlingarna av ytterligare två världsklassåkare; Marketa Davidova, Tjeckien och Paulina Fialkova, Slovakien. Duon slutade på 13:e respektive 14:e plats i den totala världscupen förra säsongen. Hanna Öberg var då bäst av de svenska tjejerna som fyra.

Stina Nilsson chokade både bland längdåkare, skidskyttar och fans när hon i våras meddelade att hon skulle byta sport till skidskytte. Till helgen får vi en första fingervisning om var det kan ta vägen med den nya karriären.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.