Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På lördag och söndag gör Stina Nilsson sina första tävlingar som skidskytt. Många lär bänka sig hemma i TV-soffan för att kolla hur det går för Stina som vi ser här tillsammans med några av kompisarna i skidskyttelandslaget. FOTO: Daniel Eri

På lördag och söndag gör Stina Nilsson sina första tävlingar som skidskytt. Många lär bänka sig hemma i TV-soffan för att kolla hur det går för Stina som vi ser här tillsammans med några av kompisarna i skidskyttelandslaget. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Stina Nilsson rakt in i hetluften på Idre Fjäll

På lördag och söndag är det Sverigepremiär i skidskytte på Idre Fjäll.
Det blir tävlingspremiär för Stina Nilsson och hon får inte bara möte de svenska stjärnorna utan även Marketa Davidova, Tjeckien och Paulina Fialkova, Slovakien kommer till start.
Tävlingarna sänds i SVT och lär locka många att bänka sig hemma i TV-soffan.

Många är det som undrar hur Stina Nilsson kommer att stå sig mot världseliten i skidskytte. Den stora frågan är förstås hur Stina kommer prestera på skjutvallen. Att det kommer gå undan i spåret kan vi räkna med.

Hur ska Stina klara skyttet? Det är den stora frågan. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.Hur ska Stina klara skyttet? Det är den stora frågan. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Motståndet blir det allra bästa. Förutom de svenska stjärnorna med Hanna Öberg i spetsen så gästa tävlingarna av ytterligare två världsklassåkare; Marketa Davidova, Tjeckien och Paulina Fialkova, Slovakien. Duon slutade på 13:e respektive 14:e plats i den totala världscupen förra säsongen. Hanna Öberg var då bäst av de svenska tjejerna som fyra.

Stina Nilsson chokade både bland längdåkare, skidskyttar och fans när hon i våras meddelade att hon skulle byta sport till skidskytte. Till helgen får vi en första fingervisning om var det kan ta vägen med den nya karriären.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.