Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Arctic Circle Race på Grönland är ett av flera nya lopp i Visma Ski Classics Challengers kommande vinter. FOTO: Aqqalu Augustussen, Navagiak Photography.

Arctic Circle Race på Grönland är ett av flera nya lopp i Visma Ski Classics Challengers kommande vinter. FOTO: Aqqalu Augustussen, Navagiak Photography.

39 Challengers event i 15 länder på fyra kontinenter

Vintern närmar sig och kalendern för Visma Ski Classics Challengers för säsong 2020/2021 är nu klar!
39 lopp har hittills gåt med i Challengers-serien, sju är nya för säsongen 2020/2021 och fem nya är redan klara för 2021/2022.
Nu finns Challengers i 15 länder på fyra kontinenter. I Sverige blir Åsarna Ski Marathon ett Challengers event i vinter.

Tillsammans täcker Challengers-eventen mer än 1583 km skidspår fördelade på banor som sträcker sig mellan 30 och 160 kilometer. Tjugofyra av evenemangen går i klassisk stil, medan åtta avgörs i fri stil.

På grund av Covid-19-pandemin har några lopp under pågående Challengers-säsong fått ställas in men det finns fortfarande 26 lopp kvar fram till och med Taivalkoski Ski Maraton i Finland som avslutar Challengers-säsongen i början av april.

Under sin andra säsong har Challengers-serien fått allt större variation på lopp. Lämder som kommit till med lopp i vinter är Lettland med Latloppet och Grönland med Arctic Circle Race. Dessutom har tre tävlingar från Österrike (Salzburg-rollt, Ganghoferlauf Classic och Skating) och en tävling vardera från Norge (Trysil-Knut-rennet) och Sverige (Åsarna Ski Marathon) lagts till.

Åsarna Ski Marathon är ett svenskt lopp som blir en del av Visma Ski Classics Challengers i vinter. FOTO: Åsarna IK.Åsarna Ski Marathon är ett svenskt lopp som blir en del av Visma Ski Classics Challengers i vinter. FOTO: Åsarna IK.

Dessutom kan det bli ytterligare två Challengers redan till vintern. Ytterligare två lopp har nämligen ansökt men har inte presenterats ännu.

Se den fullständiga listan över Visma Ski Classics Challengers säsong 2020/2021 här.

Ski Classics Ranking & MyPages
Visma Ski Classics Challengers säsong 2020/21 startade redan den 30 mars 2020 och slutar måndag 12 april 2021. Poäng som samlats in på Challengers-event under den här perioden kommer att räknas i Ski Classics ranking. Varje deltagare i ett Ski Classics Pro Tour- eller Challengers-lopp, oavsett om man är Pro Team-åkare eller motionär, samlar poäng för denna ranking och kan kolla resultaten på MyPages.

Känner du till ett evenemang som bör vara en del av Ski Classics rankning och Challengers-serien? Låt dem få veta! För mer information besök Challengers webbplats eller skicka e-post till challengeers@skiclassics.com.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.