Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
över att världscupen i Lillehammer skjuts på framtiden. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Landslagschefen Anders Byström är inte förvånad över att världscupen i Lillehammer skjuts på framtiden.

Världscupen i Lillehammer skjuts på framtiden

Utvecklingen av coronapandemin har gjort att norska skidförbundet har bett internationella skidförbundet, FIS, att skjuta fram världscuptävlingarna i Lillehammer till senare på säsongen. Tävlingarna skulle arrangerats 4-6 december,.
– Det var ett väntat beslut”, skriver den svenske landslagschefen Anders Byström i ett sms till SVT Sport.

– Med tanke på de svåra tiderna vi befinner oss i, osäkerheten och konsekvenserna i samband med covid-19, anser det norska skidförbundet att det inte är rätt att ordna världscupen i Lillehammer nu, säger det norska skidförbundets ordförande Erik Röste till den på FIS hemsida.

– Det var ett väntat beslut efter de möten vi haft med FIS och Norge så ingen dramatik egentligen. Pratade med FIS nyss och de letar lösningar så jag tror det blir en världscup ändå den helgen, enklast är förstås att stanna i Finland två helger, skriver Anders Byström, i ett sms till TT.

Världscupen i längdåkning inleds dock i finländska Ruka 27-29 november.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...