Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ssf-neutral-bakgrund-800-476

Svenska Skidförbundet pausar tävlingsverksamhet

Svenska Skidförbundet har beslutat att pausa all tävlingsverksamhet i Sverige till och med den 8 december. Enstaka tävlingar som Svenska skidförbundet bedömer har särskild betydelse kan fortfarande genomföras.

Efter dialog med berörda arrangörer har Norrbottens och Västerbottens Skidförbund valt att pausa all planerad tävlingsverksamhet i respektive län. Svenska Skidförbundet har förutom detta även valt att pausa samtliga tävlingar till och med den 8 december. De tävlingar som Svenska Skidförbundet bedömer är av särskild betydelse, exempelvis i Idre och Bruksvallarna, kommer fortfarande att genomföras. Även dessa kan ställas in om läget förvärras ytterligare.

– Vi förstår att detta är ett mycket tråkigt besked men Svenska Skidförbundet vill göra det vi kan för att minska smittspridningen. Ett av våra grundläggande mål är att förbättra folkhälsan och på detta sätt hjälper vi till att minska resandet och antalet tillfällen samt platser där många människor samlas, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundet återkommer med besked senast fredagen den 4 december vad som gäller för de tävlingar som är planerade att genomföras efter den 8 december.

Skärpta lokala allmänna råd
För många regioner med skärpta lokala allmänna råd gäller bland annat att avstå från att delta på idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Det gäller inte heller för yrkesmässig idrott. Svenska Skidförbundets definition på yrkesmässig idrottare är:
Åkare med aktiv FIS-licens där idrottsutövandet är åkarens huvudsakliga sysselsättning (dvs över 50 procent). 
Båda villkoren måste vara uppfyllda för att undantaget ska kunna tillämpas.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...