Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ssf-neutral-bakgrund-800-476

Svenska Skidförbundet pausar tävlingsverksamhet

Svenska Skidförbundet har beslutat att pausa all tävlingsverksamhet i Sverige till och med den 8 december. Enstaka tävlingar som Svenska skidförbundet bedömer har särskild betydelse kan fortfarande genomföras.

Efter dialog med berörda arrangörer har Norrbottens och Västerbottens Skidförbund valt att pausa all planerad tävlingsverksamhet i respektive län. Svenska Skidförbundet har förutom detta även valt att pausa samtliga tävlingar till och med den 8 december. De tävlingar som Svenska Skidförbundet bedömer är av särskild betydelse, exempelvis i Idre och Bruksvallarna, kommer fortfarande att genomföras. Även dessa kan ställas in om läget förvärras ytterligare.

– Vi förstår att detta är ett mycket tråkigt besked men Svenska Skidförbundet vill göra det vi kan för att minska smittspridningen. Ett av våra grundläggande mål är att förbättra folkhälsan och på detta sätt hjälper vi till att minska resandet och antalet tillfällen samt platser där många människor samlas, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundet återkommer med besked senast fredagen den 4 december vad som gäller för de tävlingar som är planerade att genomföras efter den 8 december.

Skärpta lokala allmänna råd
För många regioner med skärpta lokala allmänna råd gäller bland annat att avstå från att delta på idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Det gäller inte heller för yrkesmässig idrott. Svenska Skidförbundets definition på yrkesmässig idrottare är:
Åkare med aktiv FIS-licens där idrottsutövandet är åkarens huvudsakliga sysselsättning (dvs över 50 procent). 
Båda villkoren måste vara uppfyllda för att undantaget ska kunna tillämpas.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.