Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson jublar som guldmedaljör på SM-veckan i Sundsvall 2019. Nu blir det ingen SM-vecka i Borås i vinter men kanske ändå SM på längdskidor. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Calle Halfvarsson jublar som guldmedaljör på SM-veckan i Sundsvall 2019. Nu blir det ingen SM-vecka i Borås i vinter men kanske ändå SM på längdskidor. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Trots inställd SM-vecka kan det bli SM på längdskidor i Borås

Med anledning av rådande pandemi och den ökande smittspridningen har RF och SVT i samråd med Borås stad beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2021.
Men trots det beskedet kan det bli ett svenskt mästerskap i längdskidor i Borås.
– Vi ska försöka genomföra det, säger Borås SK:s ordförande Håkan Axelsson till Borås tidning.

Så här skrev SM-veckan på sin sajt på torsdagen:

Riksidrottsförbundet, Borås och SVT har tillsammans med deltagande idrotter under en längre tid arbetat med flera alternativ för att corona-anpassa SM-veckan vinter och därmed möjliggöra ett genomförande. På grund av den ökande smittspridningen i samhället har RF, SVT och Borås kommit fram till att det inte är möjligt att genomföra en SM-vecka i februari som planerat.

— Det är ett mycket tungt beslut att ställa in ytterligare en SM-vecka. Deltagande idrotter och Borås har visat på stor flexibilitet med att anpassa tävlingar och förutsättningar, men det allvarliga smittläget just nu och osäkerheten framöver gör att vi inte har något annat val än att ställa in, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

— Det är oerhört tråkigt att vi tvingas ställa in SM-veckan, ett av Sveriges populäraste evenemang. Vi hoppades in i det längsta att få bjuda vår stora tv-publik på denna idrottsfest men i det kritiska läge vi som land befinner oss i behövde vi fatta detta nödvändiga men oönskade beslut tillsammans med Riksidrottsförbundet och värdstaden Borås, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SM-veckan vinter 2021 i Borås skulle ha genomförts 2 — 7 februari 2021 med SM-tävlingar i 22 olika idrotter.

Men trots ovanstående så hoppas man i Borås att det ska kunna bli SM-tävlingar på längdskidor i Borås i vinter.

– Vi ska försöka genomföra det, säger Borås SK:s ordförande Håkan Axelsson till Borås tidning på torsdagen.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...