Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson jublar som guldmedaljör på SM-veckan i Sundsvall 2019. Nu blir det ingen SM-vecka i Borås i vinter men kanske ändå SM på längdskidor. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Calle Halfvarsson jublar som guldmedaljör på SM-veckan i Sundsvall 2019. Nu blir det ingen SM-vecka i Borås i vinter men kanske ändå SM på längdskidor. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Trots inställd SM-vecka kan det bli SM på längdskidor i Borås

Med anledning av rådande pandemi och den ökande smittspridningen har RF och SVT i samråd med Borås stad beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2021.
Men trots det beskedet kan det bli ett svenskt mästerskap i längdskidor i Borås.
– Vi ska försöka genomföra det, säger Borås SK:s ordförande Håkan Axelsson till Borås tidning.

Så här skrev SM-veckan på sin sajt på torsdagen:

Riksidrottsförbundet, Borås och SVT har tillsammans med deltagande idrotter under en längre tid arbetat med flera alternativ för att corona-anpassa SM-veckan vinter och därmed möjliggöra ett genomförande. På grund av den ökande smittspridningen i samhället har RF, SVT och Borås kommit fram till att det inte är möjligt att genomföra en SM-vecka i februari som planerat.

— Det är ett mycket tungt beslut att ställa in ytterligare en SM-vecka. Deltagande idrotter och Borås har visat på stor flexibilitet med att anpassa tävlingar och förutsättningar, men det allvarliga smittläget just nu och osäkerheten framöver gör att vi inte har något annat val än att ställa in, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

— Det är oerhört tråkigt att vi tvingas ställa in SM-veckan, ett av Sveriges populäraste evenemang. Vi hoppades in i det längsta att få bjuda vår stora tv-publik på denna idrottsfest men i det kritiska läge vi som land befinner oss i behövde vi fatta detta nödvändiga men oönskade beslut tillsammans med Riksidrottsförbundet och värdstaden Borås, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SM-veckan vinter 2021 i Borås skulle ha genomförts 2 — 7 februari 2021 med SM-tävlingar i 22 olika idrotter.

Men trots ovanstående så hoppas man i Borås att det ska kunna bli SM-tävlingar på längdskidor i Borås i vinter.

– Vi ska försöka genomföra det, säger Borås SK:s ordförande Håkan Axelsson till Borås tidning på torsdagen.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.