Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Öberg sköt fullt och vann vid skidskyttepremiären på Idre Fjäll. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Hanna Öberg sköt fullt och vann vid skidskyttepremiären på Idre Fjäll. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Öberg vinnare i premiären – Nilsson elva i debuten

Hanna Öberg sköt fullt i säsongspremiären på Idre Fjäll och vann sprinten med 17,7 sekunders marginal till Johanna Skottheim, som också hon träffade med alla skott.
– Jag är jättenöjd med min tävling, sa Öberg till SVT Sport.

För Stina Nilsson slutade premiären med en elfte plats som sjunde svenska efter tre bommar.

Hanna Öberg fick en perfekt start på säsongen med klar seger efter fullt skytte och snabb avslutning i spåret.

– Det har känts bra den sista veckan. Men man vill aldrig ta ut något i förskott. Noll på skjutvallen är jag jättenöjd med. Men det var tufft i spåret i dag, det är blött och löst, men jag är nöjd med att jag lyckades kräma i bra det sista varvet, kommenterade Öberg för SVT Sport.

Tvåan Johanna Skottheim som slog igenom i världscupen förra vintern var också nöjd med sin insats.

– För mig är noll-noll skitbra. Ska jag vara ärlig har jag inte haft så bra skytte den senaste tiden, berättade hon för SVT Sport.

Trea i loppet blev tjeckiskan Marketa Davidova drygt halvminuten efter Öberg. Elivira Öberg avslutade starkt i spåret och blev fyra strax före Mona Brorsson på femte plats. Ingela Andersson blev åtta och Elisabeth Högberg tia.

Stina Nilsson hade många ögon på sig i premiärloppet och öppnade med två bom i liggande. I stående klarade sig Stina med en bom och slutade elva i sin premiärtävling.

– Det känns så kul att vara igång. Jag är jättenöjd med mitt stående skytte men jag hade inte flowet i liggande som jag ville ha. Men ändå en väldigt bra premiär, sa Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson på vallen för att skjuta sina första tävlingsskott. Stina slutade elva i premiären efter tre bom. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.Stina Nilsson på vallen för att skjuta sina första tävlingsskott. Stina slutade elva i premiären efter tre bom. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

– Tre bommar var exakt vad jag hade i min första internationella tävling. Det blir OS-guld till slut, kommenterade Björn Ferry i SVT:s sändning.

Stina Nilsson berättade också att hon fick stor hjälp av sin klubbkompis Johanna Skottheim inför sin första tävling som skidskytt.

–  Det har varit jättemycket att tänka på men jag är så tacksam över att jag haft Johanna, som skjutit jäkligt bra där ute, som har hjälpt mig i dag. Jag har inte haft så bra koll så jag är jättetacksam att hon hjälpt mig.

Resultat

1. Hanna Öberg 23.35,0
2. Johanna Skottheim +17,7
3. Marketa Davidova +34,6

 Komplett resultat finns här.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.