Hanna Öberg har öppnat säsongen starkt med två raka segrar på Idre Fjäll. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Hanna Öberg har öppnat säsongen starkt med två raka segrar på Idre Fjäll. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Stark säsongsöppning av Öberg och Samuelsson

Både Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson följde upp gårdagens segrar på skidskyttarnas säsongsstart på sprintdistans på Idre Fjäll med att vinna på nytt på dagens kortdistans.
Öberg imponerade med 19 träff innan det blev bom på sista skottet.

– Jag stressar inte upp mig med det är lite slarv på sista skottet, det kan jag erkänna, kommenterade Öberg för SVT Sport.

Hanna Öberg visade verkligen hög klass på dagens distanslopp. När hon van vann med hela 1 minut och 16 sekunder före lillasystern Elvira.

– Jag känner mig trygg och kan också vara avslappnad och göra jobbet. Jag stressar inte upp mig, det är lite slarv på sista skottet, det kan jag erkänna, sa Öberg till SVT Sport.

– Jag var någon helt någon annanstans för en månad sedan. Det var tuffare träningsmässigt och jag var sliten, det spiller över på skyttet. Det handlar mycket om timing, för det är så små marginaler, fortsatte Öberg.

Elvira Öberg gjorde också hon en toppinsats när hon tog andraplatsen trots tre bom och en vurpa som innebar bruten stav.

– Riktigt surt att jag bommade sista skottet. Det var tuffa förhållanden så det var svårt. Men att det bara blir tre bom i dag är jag nöjd med, sa Elvira Öberg till SVT Sport.

Precis som i går åkte Elvira fort i spåret på slutet och passerade estniskan Tulli Tomingas när hon tog andraplatsen med ett par sekunders marginal. Mona Brorsson blev fyra drygt tio sekunder där bakom också hon med tre bom.

Dagens positiva överraskning var Ella Halvarsson på femte plats en knapp sekund före Linn Persson som sexa.

Stina Nilsson hade det tuffare är på lördagens sprint. Det slutade med tio bom för Nilsson.

– Jag är missnöjd med vad jag presterat på vallen. Men jag är inte en lika stabil skidskytt som resten och jag har förlikat mig med det, sa hon till SVT Sport efter sin 27:e plats.

Sebastian Samuelsson vann precis som i går. Idag trots tre bommar där två kom sista gången på vallen. Samuelsson vann med en halv minuts marginal till tjecken Mikyska som endast hade en bom.

– Jag är lite besviken på sista skyttet men ändå nöjd med att jag höll ihop det, kommenterade Samuelsson till SVT Sport.

– Det var svårt i dag. Vinden kommer och går. I stående var det okej men i liggande gällde det att vara med på vinden. Jag är ändå nöjd med att jag höll ihop det, fortsatte Samuelsson.

Sebastian Samuelsson på väg mot andra raka segern på Idre Fjäll. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.Sebastian Samuelsson på väg mot andra raka segern på Idre Fjäll. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Jesper Nelin slutade trea men kunde räkna in hela fem bommar.

– Jag är riktigt besviken på sista stå. Det kändes som att jag hade den i min hand men blir kanske lite passiv och missar avtryckaren med några tusendelar, sa Nelin till SVT Sport efter att han klarat tredjeplatsen med fyra sekunders marginal till Tobias Arvidsson.

Tävlingen gällde också som svenskt mästerskap på kortdistans och därmed tog Samuelsson guld, Nelin silver och bronset gick till Tobias Arwidsson. På damsidan guld till Hanna Öberg, silver till Elvira Öberg och brons till Mona Brorsson.

SM-medaljörerna: Silver till Jesper Nelin, Piteå Skidskytte Klubb, guld till Sebastian Samuelsson, I 21 IF och brons till Tobias Arwidson, Lima. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.SM-medaljörerna: Silver till Jesper Nelin, Piteå Skidskytte Klubb, guld till Sebastian Samuelsson, I 21 IF och brons till Tobias Arwidson, Lima. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

SM-medaljörerna: Silver till Elvira Öberg, Piteå Skidskytte Klubb, guld till Hanna Öberg, Piteå Skidskytte Klubb och brons till Mona Brorsson, Finnskoga IF. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.SM-medaljörerna: Silver till Elvira Öberg, Piteå Skidskytte Klubb, guld till Hanna Öberg, Piteå Skidskytte Klubb och brons till Mona Brorsson, Finnskoga IF. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Resultat damer

Resultat herrar

Senaste nyheterna

Team Ramuddens Jenny Larsson och Ida Dahl är laddade för nya framgångar när Visma Ski Classics fortsätter på söndagen. FOTO: Team Ramudden Instagram.

Lavinrisk ändrar bana och starttider för Toblach-Cortina

Andra deltävlingen på Visma Ski Classics, Toblach-Cortina i Italien, flyttades från lördagen till i morgon söndag på grund av kraftigt snöfall i tävlingsområdet. Nu ändras också banan på grund av lavi...
Martin Ponsiluoma, bilden, och Sebastian Samuelsson är Sveriges hopp på herrarnas masstart i Antholz i morgon. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Startlistor skidskytte Antholz söndag – stafett damer, masstart herrar

I morgon är det stafett för damer och masstart för herrar vid skidskyttevärldscupen i Antholz-Anterselva i Italien. Damstafetten startar 12.45. Herrloppet startar 15.05.
Charlotte Kalla i samspråk med Therese Johaug efter lördagens lopp i Lahtis. I morgon åker Kalla första sträcka för Sverige och Johaug andra för Norge. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor världscupen Lahtis – stafetter söndag

På söndagen väntar stafetter vid världscupen i Lahtis. Damstafetten startar 09.30 och herrstafetten har start 10.40.