Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På tisdagskvällen blir det en prestigefylld kamp mellan Lager 157 Ski Team och Team Ramudden när lagen möts i en sprintstafett i Torsby skidtunnel. FOTO: Visma Ski Classics.

På tisdagskvällen blir det en prestigefylld kamp mellan Lager 157 Ski Team och Team Ramudden när lagen möts i en sprintstafett i Torsby skidtunnel. FOTO: Visma Ski Classics.

Prestigemöte mellan Lager 157 Ski Team och Team Ramudden

I morgon kväll blir det ett spännande prestigemöte mellan Sveriges två ledande långloppsteam, Lager 157 Ski Team och Team Ramudden.
Teamen gör upp i en sprintstafett i Torsby skidtunnel med två lag var på startlinjen. Vad sägs om Anton Karlsson och Britta Johansson Norgren mot Max Novak och Lina Korsgren.
Tävlingen sänds direkt på Vasaloppet.TV.

Under tisdagskvällen har Vasaloppet som ett event i Torsby skidtunnel som kommer sändas direkt på Vasaloppet.TV. Sändningen börjar 19.00 och det kommer bland annat att bli intervjuer med några av långloppsessen. Sprintstafetten startar 20.30.

Upplägget på sprintstafetten är följande: Herrarna åker sträcka 1,3,5 och damerna 2,4,6. Varje sträcka är ett vänstervarv i skidtunneln.

Lagen ser ut enligt följande: Lager 157 Ski Team lag 1: om Anton Karlsson, Britta Johansson Norgren. Lager 157 Ski Team lag 2: Emil Persson, Elin Mohlin. Team Ramudden lag 1: Max Novak, Lina Korsgren. Team Ramudden lag 2: Herman Paus, Jenny Larsson.

– Det här ska bli riktigt roligt! Det är förstås prestige och rivalitet mellan oss och Ramudden, säger teamchefen för Lager 157 Ski Team, Anton Järnberg.

– Det kommer bli hög nivå på tävlingen. Är det något de här åkarna är bra på vid sidan om långlopp så är det sprint, fortsätter Järnberg.

– Det är kul att Vasaloppet gör det här arrangemanget och att vi får vara en del av det. Åkarna är verkligen taggade och sugna på att tävla och visst är det en hel del prestige som står på spel, säger Gustaf Korsgren, Team Ramuddens teamchef.

Sändningen kommer visas här på Vasaloppet.TV

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.