Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sin covid-19-infektion. Här är Kalla i Torsby skidtunnel i början av augusti. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sin covid-19-infektion. Här är Kalla i Torsby skidtunnel i början av augusti.

Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna

Förra veckan kom beskedet att Charlotte Kalla testats positivt för covid-19. Idag står det klart att hon inte kommer till start vid veckoslutets säsongspremiär i Bruksvallarna.
– Hon har avanmält sig, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum till SportExpressen.

I går berättade längdlandslaget läkare Per ”Pliggen” Andersson i samband med digital pressträff att Charlotte Kalla var på bättringsvägen. Någon tävlingstart kommande helg blir det dock inte.

Idag har Kalla meddelat tävlingsledningen i Brusvallarna att hon inte kommer till start. Att Charlotte Kalla blir med till världscuppremiären i Ruka, Finland nästkommande helg känns därmed inte troligt heller.

Men Per ”Pliggen” Andersson menar att situationen är svårbedömd och att det i dagsläget är svårt att säga någonting alls om framtiden.

– Det här är det svåraste jag ställts inför, hur man ska hantera hela den här situationen med covid och en del i den situationen är det här som vi kallar för ”return to play” som är den stora utmaningen för oss, säger Per ”Pliggen” Andersson till SportExpressen och påpekar att viruset har en ”benägenhet att sätta sig på hjärtat”.

– När Charlotte är symtomfri får vi titta på hur länge det här varat och hur allvarliga symptomen varit, och sen utifrån det får man använda sig av olika strategier, fortsätter ”Pliggen”.

Tävlingarna i Bruksvallarna startar på fredagen med 10/15 kilometer i klassisk stil.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.