Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sin covid-19-infektion. Här är Kalla i Torsby skidtunnel i början av augusti. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sin covid-19-infektion. Här är Kalla i Torsby skidtunnel i början av augusti.

Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna

Förra veckan kom beskedet att Charlotte Kalla testats positivt för covid-19. Idag står det klart att hon inte kommer till start vid veckoslutets säsongspremiär i Bruksvallarna.
– Hon har avanmält sig, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum till SportExpressen.

I går berättade längdlandslaget läkare Per ”Pliggen” Andersson i samband med digital pressträff att Charlotte Kalla var på bättringsvägen. Någon tävlingstart kommande helg blir det dock inte.

Idag har Kalla meddelat tävlingsledningen i Brusvallarna att hon inte kommer till start. Att Charlotte Kalla blir med till världscuppremiären i Ruka, Finland nästkommande helg känns därmed inte troligt heller.

Men Per ”Pliggen” Andersson menar att situationen är svårbedömd och att det i dagsläget är svårt att säga någonting alls om framtiden.

– Det här är det svåraste jag ställts inför, hur man ska hantera hela den här situationen med covid och en del i den situationen är det här som vi kallar för ”return to play” som är den stora utmaningen för oss, säger Per ”Pliggen” Andersson till SportExpressen och påpekar att viruset har en ”benägenhet att sätta sig på hjärtat”.

– När Charlotte är symtomfri får vi titta på hur länge det här varat och hur allvarliga symptomen varit, och sen utifrån det får man använda sig av olika strategier, fortsätter ”Pliggen”.

Tävlingarna i Bruksvallarna startar på fredagen med 10/15 kilometer i klassisk stil.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...