Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sin covid-19-infektion. Här är Kalla i Torsby skidtunnel i början av augusti. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Charlotte Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna på grund av sin covid-19-infektion. Här är Kalla i Torsby skidtunnel i början av augusti.

Kalla missar säsongspremiären i Bruksvallarna

Förra veckan kom beskedet att Charlotte Kalla testats positivt för covid-19. Idag står det klart att hon inte kommer till start vid veckoslutets säsongspremiär i Bruksvallarna.
– Hon har avanmält sig, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum till SportExpressen.

I går berättade längdlandslaget läkare Per ”Pliggen” Andersson i samband med digital pressträff att Charlotte Kalla var på bättringsvägen. Någon tävlingstart kommande helg blir det dock inte.

Idag har Kalla meddelat tävlingsledningen i Brusvallarna att hon inte kommer till start. Att Charlotte Kalla blir med till världscuppremiären i Ruka, Finland nästkommande helg känns därmed inte troligt heller.

Men Per ”Pliggen” Andersson menar att situationen är svårbedömd och att det i dagsläget är svårt att säga någonting alls om framtiden.

– Det här är det svåraste jag ställts inför, hur man ska hantera hela den här situationen med covid och en del i den situationen är det här som vi kallar för ”return to play” som är den stora utmaningen för oss, säger Per ”Pliggen” Andersson till SportExpressen och påpekar att viruset har en ”benägenhet att sätta sig på hjärtat”.

– När Charlotte är symtomfri får vi titta på hur länge det här varat och hur allvarliga symptomen varit, och sen utifrån det får man använda sig av olika strategier, fortsätter ”Pliggen”.

Tävlingarna i Bruksvallarna startar på fredagen med 10/15 kilometer i klassisk stil.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...