Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anna Dyvik och Hanna Falk fick göra Maja Dahlqvist sällskap på pallen efter starka insatser på sprinten i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Anna Dyvik och Hanna Falk fick göra Maja Dahlqvist sällskap på pallen efter starka insatser på sprinten i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Dyvik och Falk flög också upp på pallen

Maja Dahlqvist var suverän i sprintfinalen Bruksvallarna idag. Där bakom hittar vi också två glada åkare som fick göra sällskap med Maja på pallen: Anna Dyvik, IFK Mora SK och Hanna Falk, Ulricehamns IF.
– Jag kände mig stark hela dagen, säger Dyvik.
– Det var skönt att vara tillbaka i tävlingsrutinerna efter ett år borta, säger Falk.

Bakom dagens sprintsuverän Maja Dahlqvist fick också Anna Dyvik och Hanna Falk fina kvitton med sig från dagens tävling.

Anna Dyvik som visade fin form i våras ser ut att gå in i den här säsongen på ett bra sätt.

Var det här ett resultat som du hade väntat eller hoppats på?
– Det var nog som jag hade väntat mig, säger Anna och bubblar av skratt.

– Sen vet man inte med dagsformen men det har känts bra den sista veckan, fortsätter hon.

Du berättade nyligen om att du varit sliten och fått dra i handbromsen.
– Jag tror det var bra att jag försökte hålla mig lugn och lita på att det jag gjort i sommar varit bra. Det var jätteskönt att få ett kvitto idag; klart och tydligt; ”fortsätt med det du gör”.

En nöjd och glad Anna Dyvik efter andraplatsen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.En nöjd och glad Anna Dyvik efter andraplatsen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Hur fungerade skidorna för dig idag?
– Jag hade väldigt bakhalt i både prologen och kvartsfinalen men bra glid. I semifinalen var jag väldigt nöjd med skidorna men i finalen hade jag lite dåligt fäste igen. Jag fick inte riktigt fast dom över krönen, berättar Anna som precis som många andra bytte till ruggskidor under dagen, berättar Anna och fortsätter;

– Jag körde med rugg i semi och final och det fungerade mycket bättre.

Förra hösten opererade Hanna Falk ryggen och missade nästan hela säsongen men idag visade hon åter högsta nivå igen.

– Himla kul att vara igång. Speciell start med det här vallaföret som det blev. Många har slitit med skidorna idag, säger Hanna.

Har du också kört med ruggskidor?
– Nej, jag har kört med klister men inte haft något fäste. Jag har kört på starka armar och det gick ju bra det med.

– Det var skönt att vara tillbaka i tävlingsrutinerna efter ett år borta, säger Hanna.

Hanna Falk korsar mållinjen som trea. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.Hanna Falk korsar mållinjen som trea. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Förra årets etta och tvåa i sprintvärldscupen; Linn Svahn, Östersunds SK och Jonna Sundling, Piteå elit, fick idag ge sig från vidare avancemang som fyra och femma i respektive semifinal. Så klart inte vad duon tänkt sig i morse.

– Jag har nog åkt på olika skidor varje gång idag men aldrig fått till det. Det kändes som jag åkte på skejtskidor i semin, berättar Linn.

– En sån här dag gör det ganska mycket om man får till grejorna. Många bytte till rugg och det tror jag var vägvinnande men jag gjorde det inte, fortsätter hon.

Jonna Sundling sammanfattade dagen så här:
– Det känns som kroppen börjat vakna till liv nu efter en tung höst men idag räckte det inte hela vägen. I prologen hade jag lite för bra fäste. I kvarten försökte vi ändra men det blev för dåligt fäste och så också i semin.

Officiella resultat från Bruksvallsloppet finns här.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.