Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blev en snabb vändning i läget med karantän för det norska laget Ruka. Nu är man ur karantän och tillåts tävla i världscuppremiären sedan tränare Eirik Myhr Nossum konstaterats frisk. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Det blev en snabb vändning i läget med karantän för det norska laget Ruka. Nu är man ur karantän och tillåts tävla i världscuppremiären sedan tränare Eirik Myhr Nossum konstaterats frisk. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Nytt besked: norske tränarens kontrollprov negativt

På torsdagsmorgonen kom beskedet att norske tränaren Eirik Myhr Nossum testats positivt för coronaviruset vid ankomst till Ruka. Nu visar ett kontrollprov att Nossum är frisk och de norska åkarna kan komma till start.
– Det är extremt goda nyheter för Norge och för oss, säger tävlingschefen Pierre Mignerey till NRK.

Det blev en snabb vändning på läget för det norska laget i Ruka. Först tvingades man in i karantän och nu kommer beskedet att att tränaren Eirik Myhr Nossum testats igen och att testet är negativt.

I och med detta släpps nu den Norge trupp ur karantänen.

– PCR-testet som gjordes är nu bekräftat negativt. Detta betyder att antigentestet som först togs var falskt positivt. Eirik är frisk och utan någon form av symptom. Vi har fått besked om att finska myndigheter inte ger varken Eirik eller oss några extra restriktioner och vi kan planera för skidtävlingar, säger landslagsläkaren Öystein Andersen i ett pressmeddelande från norska förbundet.

– Jag har vridit på det här fram och tillbaka i mitt huvud, hur detta kan ha skett. Jag känner att jag har följt alla regler som finns, både jag och familjen. Min slutsats är att jag inte förstår hur jag kan ha fått viruset. Jag är glad att det nu äntligen visade att jag faktiskt är negativ. Jag har varit symptomfri hela tiden. Jag hoppas att alla åkare klarar att lätta det här bakom sig, säger Nossum till NRK.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...