Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Linn Svahn är en av flera svenska damåkare som vi kan hoppas mycket på när världscupen startar med sprinttävlingar i Ruka, Finland, i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Linn Svahn är en av flera svenska damåkare som vi kan hoppas mycket på när världscupen startar med sprinttävlingar i Ruka, Finland, i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlistor världscupsprinten Ruka

Det kan bli en pangstart för Sverige, på damsidan, när världscupen startar med sprint i Ruka, Finland i morgon. Linn Svahn vann sprintvärldscupen totalt förra vintern, med Jonna Sundling som tvåa. Ingen av dem gick till final på den svenska sprintpremiären i Bruksvallarna.

Av åtta svenska damer till start är sex av dem åkare som inte skulle överraska om de tog sig till final. Då har vi plockat bort de två som har bäst möjlighet i minitouren totalt, Frida Karlsson och Ebba Andersson.

På herrsidan är det trion Johan Häggström, Oskar Svensson och Marcus Grate som ska göra det på fredagens sprint. Grejar sig någon dem hela vägen till final? Det får vi se i morgon.

Sprinten går i klassisk stil, precis som på kommande VM i Obertsdorf.

Starttid: Prolog, 10.00 damer, 10.40 herrar. Kvartsfinaler från 12.30.

SVT1 sänder med start 12.20.

Sveriges damer startar i prologen med följande startnummer:
7. Ebba Andersson
12. Emma Ribom
15. Maja Dahlqvist
17. Linn Svahn
19. Frida Karlsson
21. Jonna Sundling
22. Moa Lundgren
31. Anna Dyvik

Startlista prolog damer

Sveriges herrar startar i prologen med följande startnummer:
18. Johan Häggström
26. Marcus Grate
33. Oskar Svensson
62. Axel Ekström
64. William Poromaa

Startlista prolog herrar

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till tredje plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sveriges damer trea på stafetten i Oberhof

Hanna Öberg tog Sverige till tredje plats i damstafetten i Oberhof på lördagen. Tyskland vann före Belarus. – Vi gör en bra insats och var på pallplats egentligen hela stafetten, sa Hanna Öberg till ...
startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...