Linn Svahn är en av flera svenska damåkare som vi kan hoppas mycket på när världscupen startar med sprinttävlingar i Ruka, Finland, i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Linn Svahn är en av flera svenska damåkare som vi kan hoppas mycket på när världscupen startar med sprinttävlingar i Ruka, Finland, i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlistor världscupsprinten Ruka

Det kan bli en pangstart för Sverige, på damsidan, när världscupen startar med sprint i Ruka, Finland i morgon. Linn Svahn vann sprintvärldscupen totalt förra vintern, med Jonna Sundling som tvåa. Ingen av dem gick till final på den svenska sprintpremiären i Bruksvallarna.

Av åtta svenska damer till start är sex av dem åkare som inte skulle överraska om de tog sig till final. Då har vi plockat bort de två som har bäst möjlighet i minitouren totalt, Frida Karlsson och Ebba Andersson.

På herrsidan är det trion Johan Häggström, Oskar Svensson och Marcus Grate som ska göra det på fredagens sprint. Grejar sig någon dem hela vägen till final? Det får vi se i morgon.

Sprinten går i klassisk stil, precis som på kommande VM i Obertsdorf.

Starttid: Prolog, 10.00 damer, 10.40 herrar. Kvartsfinaler från 12.30.

SVT1 sänder med start 12.20.

Sveriges damer startar i prologen med följande startnummer:
7. Ebba Andersson
12. Emma Ribom
15. Maja Dahlqvist
17. Linn Svahn
19. Frida Karlsson
21. Jonna Sundling
22. Moa Lundgren
31. Anna Dyvik

Startlista prolog damer

Sveriges herrar startar i prologen med följande startnummer:
18. Johan Häggström
26. Marcus Grate
33. Oskar Svensson
62. Axel Ekström
64. William Poromaa

Startlista prolog herrar

 

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...