Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan.

Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger.
Johan Häggström blev bäste svensk som tionde man.
– Man vill ju alltid mer men det var inte långt till final ändå, kommenterade Häggström för SVT Sport.

Förra säsongen vann Kläbo alla individuella sprinttävlingar han ställde upp i. Han har också vunnit sprintcupen fyra år i rad men idag såg han sin överman.

Det var en känslosam Erik Valnes som segerintervjuades efter sin triumf.

– Det känns inte som så länge sedan jag var ett litet barn och såg sådana här skidlopp på tv. Att plötsligt komma först i mål här är enormt, sa Valnes.

Bakom tätduon fixade Emil Iversen en norsk trippel när han var drygt två sekunder före Alexander Bolshunov över mållinjen.

Valnes jublar flankerad av Kläbo och Iversen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.Valnes jublar flankerad av Kläbo och Iversen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johan Häggström gick till semifinal på tid som sista åkare. Väl i där blev tre norrmän och ryssen Bolshunov för svårt motstånd.

– Det har känts bra. Jag har känt mig stark. Men man vill ju alltid mer. Det var inte långt till final ändå, kommenterade Häggström för SVT Sport.

– Jag bufflade lite med Bolshunov, så det blev inte ett perfekt lopp. Men gott att det känns bra i kroppen ändå, fortsatte Häggström och såg fram emot tävla i morgon igen.

Oskar Svensson var andre svensk att klara kvalet. Han var inte långt ifrån att ta sig vidare från en tuff kvartsfinal men hade inget riktigt flyt i kvarten och kom inte fram i rätt position inför sista backen. Han gjorde en stark avslutning men nådde inte fram till Håvard Solås Taugböl och Pål Golberg i spurten.

– Jag är sjukt besviken, men jag åker ju dåligt taktiskt. Jag åker exakt som jag säger att jag inte ska åka, sa Oskar till SVT Sport och fortsatte;

– Jag känner mig hur stark som helst, så det känns sjukt surt att inte få fortsätta åka.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...