Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Frida Karlsson in som tvåa i Ruka bakom Therese Johaug. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Frida Karlsson in som tvåa i Ruka bakom Therese Johaug. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug klar vinnare före Frida och Ebba i Ruka

Therese Johaug vann 10 kilometer klassiskt i Ruka 21,8 sekunder före Frida Karlsson. Trea blev Ebba Andersson drygt fyra sekunder bakom Frida.
– Det var tufft i dag. Jag hade glömt bort hur jobbigt det är men jag är väldigt glad över att vinna i dag, sa Johaug i segerintervjun.

En mycket stark svenskdag med sex åkare topp 15.

Frida Karlsson öppnade stenhårt och var före Johaug i början men orkade inte hela vägen. Ebba Andersson i sin tur var fyra halvvägs men avslutade mycket starkt och passerade ryskan Sorina på slutet och ta tredjeplatsen med en tiondels marginal.

– Kroppen kändes bra, jag är offensiv och vågade gå för det sen håller inte de sista två kilometerna, sa Frida Karlsson till SVT Sport.

– Alla vill stå högst upp, det är inget att hymla om, det är ingen som nöjer sig med en andraplats, fortsatte Frida.

Fyra svenska tjejer till topp 15 imponerar: Maja Dahlqvist tia, Linn Svahn, elva, Anna Dyvik 13:e och Emma Ribom 15:e.

Officielt resultat här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...