Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

William Poromaa åkte starkt på slutet av loppet i Ruka och blev 15:e man. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

William Poromaa åkte starkt på slutet av loppet i Ruka och blev 15:e man. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Seger för Kläbo – Poromaa 15:e man

Johannes Hösflot Kläbo tog en säker seger 15,2 sekunder före Alexey Chervotkin, Ryssland, på 15 kilometer klassiskt i Ruka, Finland.
William Poromaa, inte 20 år fyllda än, avslutade starkt och blev 15:e man.
– Andra och tredje varvet är klart godkänt men första varvet får man slipa på, kommenterade Poromaa för SVT Sport.

Johannes Hösflot Kläbo dominerade loppet från första passeringen och var förstås nöjd att vara tillbaka som etta efter andraplatsen på sprinten i går.

– Jag är glad att kunna vinna på 15 kilometer. Det var tufft där ute men jag hade bestämt mig för att inleda fort. Jag kände mig stark i dag. Det var lätt att ställa om mentalt i dag och jag var förberedd, sa Kläbo i segerintervjun.

William Poromaa var det svenska hoppet innan start och den unge Åsarnaåkaren. På första varvet stördes han av att staven inte satt perfekt i handremmen.

– Jag var ofokuserad och när staven strulade så jag åkte bara och tänkte på det. Sen kom jag igång och kunde öka farten, berättade Poromaa för SVT Sport.

– Andra och tredje varvet är klart godkänt men första varvet får man slipa på. Formen känns bra ändå.  Jag tycker jag kan gå på och åka lätt, pinna på. Nej jag får ta revansch i morgon, fortsatte Poromaa.

Johan Häggström blev 28:a, Axel Ekström 31:a, precis utanför världscuppoäng. Oskar Svensson slutade 54:a och Marcus Grate på 60:e plats.

Officiellt resultat.

Totalställning minitouren.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...