Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea.
– Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg sköt fullt och vann 7,5 sekunder före fransyskan Anais Chevalier-Bouchet som också hon sköt fullt.

Hanna syster Elvira fortsätter att imponera både i spåret och på skjutvallen. Det blev en bom i stående för Elvira men med hennes snabbhet på spurtvarvet tog tredjeplatsen knappt sju sekunder före norska Röiseland som också hon hade en bom. Första pallplatsen för Elvira.

– Jag är så himla glad. Jag har vetat att jag har potential men att få till det är så himla skön känsla, sa Elvira Öberg till SVT Sport.

Full speed in i mål förde Elvira Öberg till första pallplatsen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.Full speed in i mål förde Elvira Öberg till första pallplatsen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Åter en stark laginsats av de svenska tjejerna. Mona Brorsson blev 14:e med en bom. Johanna Skottheim som fick kliva upp på pallen häromdagen med fullt skytte missade två skott i stående idag och slutade på 22:a plats. Anna Magnusson blev 24:a, Linn Persson slutade 44:a

Komplett resultat finns här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...