Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-OS-tävlingar arrangeras i Peking under säsongen 2020-21.
Därmed blir det ingen världscupavslutning i Kina. FIS jobbar nu för att hitta en ersättningsort.

Världscupen i längdåkning skulle ha sin finalomgång 19-21 mars i Peking. Övriga planerade världscuptävlingar i andra skidgrenar som skulle genomförts där i vinter ställs också in.

Så här skriver FIS på sin hemsida under fredagen:

Den nuvarande situationen med Covid-19-pandemin som påverkar många delar av världen innebär att reserestriktioner för närvarande finns, inklusive en nuvarande obligatorisk 14-dagars karantän för alla internationella besökare till Kina. Resesituationen kommer sannolikt att förbli komplex under de kommande månaderna, då för-OS-tävlingar inför Peking 2022 planerats.

"Vi hoppades att det skulle vara möjligt att arrangera testhändelserna i Kina den här säsongen", säger FIS-president Gian Franco Kasper. ”Men den nuvarande andra vågen av Covid-19 har resulterat i mycket starka restriktioner som gjorde det praktiskt taget omöjligt att arrangera internationella tävlingar. Det var ett svårt beslut att fatta, men tack vare den avancerade nivån på förberedelserna från Peking 2022-teamet vet vi att alla arenor kommer att fungera på högsta nivå i tid för spelen i februari 2022.”

FIS fokuserar nu sina ansträngningar på att hitta ersättningsorter för det avbrutna FIS-evenemangen för säsongen 2020-21.

Här finns hela nyheten på FIS hemsida i sin helhet.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...