fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-OS-tävlingar arrangeras i Peking under säsongen 2020-21.
Därmed blir det ingen världscupavslutning i Kina. FIS jobbar nu för att hitta en ersättningsort.

Världscupen i längdåkning skulle ha sin finalomgång 19-21 mars i Peking. Övriga planerade världscuptävlingar i andra skidgrenar som skulle genomförts där i vinter ställs också in.

Så här skriver FIS på sin hemsida under fredagen:

Den nuvarande situationen med Covid-19-pandemin som påverkar många delar av världen innebär att reserestriktioner för närvarande finns, inklusive en nuvarande obligatorisk 14-dagars karantän för alla internationella besökare till Kina. Resesituationen kommer sannolikt att förbli komplex under de kommande månaderna, då för-OS-tävlingar inför Peking 2022 planerats.

"Vi hoppades att det skulle vara möjligt att arrangera testhändelserna i Kina den här säsongen", säger FIS-president Gian Franco Kasper. ”Men den nuvarande andra vågen av Covid-19 har resulterat i mycket starka restriktioner som gjorde det praktiskt taget omöjligt att arrangera internationella tävlingar. Det var ett svårt beslut att fatta, men tack vare den avancerade nivån på förberedelserna från Peking 2022-teamet vet vi att alla arenor kommer att fungera på högsta nivå i tid för spelen i februari 2022.”

FIS fokuserar nu sina ansträngningar på att hitta ersättningsorter för det avbrutna FIS-evenemangen för säsongen 2020-21.

Här finns hela nyheten på FIS hemsida i sin helhet.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...