Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Öberg kunde inte hålla ledningen i jaktstarten men grejade en tredjeplats och fortsätter leda världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg kunde inte hålla ledningen i jaktstarten men grejade en tredjeplats och fortsätter leda världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg trea och Johanna Skottheim femma på jaktstarten

Tre svenska tjejer topp åtta på jaktstarten i Kontiolahti. Hanna Öberg gick ut först och fick se sig passerad av två norska åkare, Tiril Eckhoff och Marte Olsbu Röiseland. Johanna Skottheim avancerade till femte plats och Elvira Öberg åkte i mål som åtta.
– Jag är ganska trött, kanske mest mentalt, har kämpat i dag men håller mig kvar på pallen och det är väldigt bra, kommenterade Hanna Öberg till SVT Sport.

– Jag hade inte min bästa dag i spåret och hade fokus på vallen. Det är synd att några skott slank ut. Att Tiril Eckhoff sköt fyra nollor var väldigt starkt, fortsatte Öberg som själv bommade tre skott

På slutet av loppet var Eckhoff klar segrare och där bakom kunde inte Hanna Öberg följa Marte Olsbu Röiseland när hon ökade farten.

– När hon lade in en växel till så kände jag att jag inte hade det i dag men det har varit en magiskt start på säsongen och nu är det hundraprocentig återhämtning de närmaste dagarna för att kunna åka bra nästa helg, berättade Öberg för SVT Sport.

Johanna Skottheim åkte näst bäst av alla, bakom vinnaren Eckhoff, under jaktstarten när hon avancerade från 20:e till femte.

– Det var mycket kant in men jag är så nöjd med vad jag gör. Jag kan inte förstå vilken start jag haft den här säsongen, sa en rörd Skottheim till SVT Sport.

Elvira Öberg gick ut som trea men föll tillbaka till nionde plats efter att ha bommat fyra skott, ett vid varje skjutning.

Mona Brorsson tappade från 14:e till 23:e men hade sjunde åktid och var snabbast i spåret av de svenska tjejerna idag.

Liveresultat finns här

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...