Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den svenska landslagschefen Anders Byström kan konstatera att det inte blir några ändringar i Tour de Ski-programmet. Då är frågan om några svenska åkare kommer till start. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Den svenska landslagschefen Anders Byström kan konstatera att det inte blir några ändringar i Tour de Ski-programmet. Då är frågan om några svenska åkare kommer till start. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Inga ändringar i Tour de Ski-programmet – kommer Sverige till start?

De nordiska länderna försökte påverka internationella skidförbundet, FIS, till att Tour de Ski skulle genomföras i ett land och på en eller två orter.
Idag har dock FIS meddelat att tävlingsorterna kommer att bli enligt ursprungsplanen.
– Det var väntat, kommenterar landslagschefen Anders Byström för SVT Sport.

– Jag läste att de skickade ut att det var klara för att köra. Sen ska det klubbas i morgon på FIS-mötet. Det var väntat. Jag har sagt tidigare att jag inte trodde att det skulle bli någon ändring utifrån de önskemålen som vi har haft. Vi måste göra en utvärdering och se om vi kan åka utifrån det här läget, fortsätter Byström.

– Resorna är en stor risk. Att flytta hela cirkusen, från ett land till ett annat är inte optimalt men vi visste att det skulle bli svårt att ändra, säger Byström vidare.

Om det blir några svenska åkare till start på touren återstår att se.

På SVT:S fråga om det lutar åt ett nej till Tour de Ski säger Byström stå här:
– Det lutar ingenstans. Det är för tidigt att säga något om det nu. Vi får göra en utvärdering – är det värt det eller inte? Egentligen kan man vänta hela vägen fram till avresedag, men vi vill ta beslut tidigare än så.

Tour de Ski startar i Val Müstair, Schweiz, på nyårsdagen.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...