Den svenska landslagschefen Anders Byström kan konstatera att det inte blir några ändringar i Tour de Ski-programmet. Då är frågan om några svenska åkare kommer till start. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Den svenska landslagschefen Anders Byström kan konstatera att det inte blir några ändringar i Tour de Ski-programmet. Då är frågan om några svenska åkare kommer till start. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Inga ändringar i Tour de Ski-programmet – kommer Sverige till start?

De nordiska länderna försökte påverka internationella skidförbundet, FIS, till att Tour de Ski skulle genomföras i ett land och på en eller två orter.
Idag har dock FIS meddelat att tävlingsorterna kommer att bli enligt ursprungsplanen.
– Det var väntat, kommenterar landslagschefen Anders Byström för SVT Sport.

– Jag läste att de skickade ut att det var klara för att köra. Sen ska det klubbas i morgon på FIS-mötet. Det var väntat. Jag har sagt tidigare att jag inte trodde att det skulle bli någon ändring utifrån de önskemålen som vi har haft. Vi måste göra en utvärdering och se om vi kan åka utifrån det här läget, fortsätter Byström.

– Resorna är en stor risk. Att flytta hela cirkusen, från ett land till ett annat är inte optimalt men vi visste att det skulle bli svårt att ändra, säger Byström vidare.

Om det blir några svenska åkare till start på touren återstår att se.

På SVT:S fråga om det lutar åt ett nej till Tour de Ski säger Byström stå här:
– Det lutar ingenstans. Det är för tidigt att säga något om det nu. Vi får göra en utvärdering – är det värt det eller inte? Egentligen kan man vänta hela vägen fram till avresedag, men vi vill ta beslut tidigare än så.

Tour de Ski startar i Val Müstair, Schweiz, på nyårsdagen.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson med ett stort leende efter sitt andra silver vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Johaug överlägsen – silver till Karlsson och brons till Andersson

Therese Johaug vann VM-guld på 10 kilometer fri stil hela 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Ebba Andersson knep bronset tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla blev fin sexa bara...
Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.
Lina Korsgren, Team Ramudden, ligger femma på Visma Ski Classics SC Ranking inför Vasaloppet. Kan hon försvara sin seger från i fjol lär hon klättra in rankingen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

24 svenska åkare topp 100 på Visma Ski Classics SC Ranking

Vi närmar oss Vasaloppet och det kan vara intressant att titta till Visma Ski Classics SC Ranking. Topp tio på rankinglistan består av fem norska åkare och fem svenska. Kikar vi på topp 100 så finns d...